Primul deces în Europa din cauza epidemiei de coronavirus!

Virusul ucigaş a făcut prima victimă în Europa. Este vorba despre o turistă din China, în vârstă de 80 de ani, care a murit sâmbătă, într-un spital din Paris.

Femeia din provincia chineză Hubei a ajuns pe 16 ianuarie în Franţa. Ea a fost plasată în carantină într-un spital din Paris pe 25 ianuarie, fiind suspectă de coronavirus, conform BBC.

Ea a murit din cauza infecţiei cu virusul ucigaş pe 15 februarie. Decesul ei a fost confirmat de ministrul de Sănătate francez.

Până la cazul din Paris erau doar trei decese în afara Chinei - în Japonia, Hong Kong și Filipine. Între timp, autoritățile din Beijing au decis să-i plaseze în carantină pe toți locuitorii care se întorc din vacanța de Anul Nou lunar.

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.380, iar numărul persoanelor infectate se apropie de 64.000. CNN relatează şi despre riscul unei crize a personalului medical, dat fiind că medici şi asistente au fost infectaţi sau prezintă suspiciuni de infectare, unii fiind plasaţi în carantină.

Citeste si: Primul român infectat cu coronavirus. Pasagerul de pe nava de croazieră Diamond Princess a fost transferat la spital

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate