Previziuni sumbre pentru anul 2022! Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei: "25.000 de cazuri este varianta optimistă"

,
Virgil Musta

Virgil Musta, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

[Sursa foto: Facebook]

Veste tristă pentru români. Vine valul cinci al pandemiei. Iată anuțul medicului Virgil Musta.


In articol:

Virgil Musta susține că numărul de infectări ar putea crește odată ce varianta Omicron devine dominantă. Meddicul este de părere că în România se va întâmpla ca  în Franța, Anglia și Germania, însă dezavantajul este că, față de țările menționate, rata de vaccinare este mult mai mică în țara noastră. 

Virgil Musta

Medicul Virgil Musta face un anunț îngrijorător pentru România.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Românii afectați de pandemie vor primi sprijin din partea statului. Cine încasează 75% din salariul mediu brut pe economie

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

Medicul Virgil Musta spune că România se află abia la începutul valului cinci și numărul de cazuri este doar în ușoară creștere.

Citeste si: Ei sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal anti-Covid. CNSU propune măsuri mult mai dure

„Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început. Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început

Era de așteptat, aș zice, noi suntem la o lună, o lună și jumătate în urmă față de creșterea din Europa. La noi au fost mai mulți factori care au favorizat creșterea de acum. Probabil a contribuit și venirea celor din Europa, acolo unde există Omicronul. Faptul că a fost o perioadă fără restricții și, normal, în comunitate oamenii au fost mai apropiați, nu au respectat anumite norme de distanțare, virusul s-a răspândit mai repede, iar asta a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de infectări”, explică medicul Virgil Musta pentru fanatik.ro.

Numărul de cazuri va fi uriaș

Medicul estimează că România se va confrunta cu cifre uriașe, pentru că rata de vaccinare este foarte mică în țara noastră.

Cu toate acestea, Virgil Musta susține că varianta Omicron are o mortalitate mai mică față de Delta. 

Citeste si: O noua varianta a virusului COVID-19 a fost descoperită: E484K, noua tulpină periculoasă, care poate face până la 46 de mutații

„Eu nu sunt epidemiolog, dar este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000 de îmbolnăviri zilnice. Iar uitându-mă în Franța, Anglia, Germania, care sunt și țări mai vaccinate decât noi, cu o rată de 70-80%, numărul de cazuri este dublu față de maximul atins în cel de-al patrulea val. Noi am ajuns aproape de 20.000, deci vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice. Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă.

Din cercetările celor din vest se arată că la varianta Omicron cazurile sunt mai puțin severe. Acum, e adevărat, ei au și o rată de vaccinare mai mare. Vom vedea dacă, atunci când va exista o transmitere comunitară și la noi cu Omicron, dacă se va menține această patogenitate mai scăzută. Ar fi foarte bine să fie așa, ar fi salvați mai mulți oameni și ar fi o presiune mai mică pe sistemul medical”, a mai opinat Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta a subliniat că în aceste momente, nu este exclus să vedem cazuri de bolnavi contaminați și cu varianta Delta, dar și cu Omicron.

„O persoană poate să se îmbolnăvească și de varianta Delta și de varianta Omicron, dar nu este foarte frecvent”, mai punctează medicul. 

Prin urmare, depinde de oameni cât de mult ne va afecta valul cinci al pandemiei. Sfatul medicilor este să ne protejăm, să respectăm măsurile aflate în vigoare și să ne imunizăm împotriva virusului.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

O mașină condusă de un tânăr de 18 ani a sărit peste un sens giratoriu și a ajuns într-o benzinărie unde a luat foc

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul scriitor Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă la un eveniment cultural din New York

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies