Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022. Cel mai bun preț la carburanți, la început de săptămână

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 19 dec 2022, 09:01

Cât costă azi un litru de benzină sau de motorină?

Sursa: PixaBay

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022. Află care sunt stațiile peco unde găsești azi cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină- motorină luni,

19 decembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești luni cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL

din România! 

Citește și: Subvenția la carburanți în 2023. Ce se întâmplă cu prețul la benzină și motorină de la 1 ianuarie 2023

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022 

Preț benzină- motorină luni, 19 decembrie 2022. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro,

iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi. 

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 14.6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 53.0 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. 

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 14.5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 62.0 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. 

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.10 lei și se găsește la acest preț la stația Petrom din Sectorul 5 al Capitalei.  

În ceea ce privește preț motorină luni, 19 decembrie 2022, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.24 de lei și o găsiți la acest preț la stația Petrom din Tărtășești, județul Dâmbovița. 

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.99 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații peco din București. 

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022- București 

Cel mai mic preț benzină: 6.10 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.26 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.99 lei 

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 19 decembrie 2022 este de 6.10 lei și se vinde cu acest preț la stația Petrom din Sectorul 5.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este azi de 7.26 lei și se vinde la acest preț tot la stația Petrom din Sectorul 5. 

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Cel mai bun preț pentru GPL din București este luni de 4.10 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV. 

Citește și: Ce este fuziunea nucleară. SUA a anunțat o realizare istorică în acest domeniu

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022- Cluj-Napoca 

Cel mai mic preț benzină: 6.14

Cel mai mic preț motorină: 7.29

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022- Timișoara 

Cel mai mic preț benzină: 6.12

Cel mai mic preț motorină: 7.29

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022- Iași 

Cel mai mic preț benzină: 6.14

Cel mai mic preț motorină: 7.29

Cel mai pic preț GPL: 4.03

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022- Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 6.14

Cel mai mic preț motorină: 7.26

Cel mai pic preț GPL: 4.01 

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022 consultați   peco-online.ro   

Citește și: Model cerere și declarație ANRE preț plafonat la energie electrică și gaze naturale 2023

Prelungirea subvenției la carburanți 2023  

Prelungirea subvenției la carburanți 2023   este analizată de Guvern zilele acestea, iar o decizie oficială referitoare la prelungirea subvenționării prețului la benzină și motorină 2023 ar putea fi anunțată după data de 20 decembrie 2022, potrivit ministrului de Finanțe, Adrian Câciu. 

„Această decizie probabil o să luăm după data de 20 decembrie. O să luăm astfel încât să putem să facem dacă este o prelungire sau nu. Am cerut date de analiză cu privire la anticipația de preț pe piața combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeți că prețul este în scădere deși a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. 

Preț carburanți 7 martie 2023: O nouă creștere de preț la benzină și motorină. La cât a ajuns marți litrul?

Vreau să văd cum se manifestă acest preț din perspectiva tuturor piețelor care au futures pe petrol, dar și pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină și motorină pentru a nu avea un efect toxic în piață. 

De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menține prețul așa cum este, este o abordare. Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom lua o decizie. 

Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră și cu mine și cu orice cetățean și orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”,   a declarat Adrian Câciu la postul de televiziune Prima TV.