Presedintele cere Parlamentului sa urgenteze dezbaterea pentru legea carantinei si izolarii: "E in joc viata voastra si a celor dragi voua"

,

Preşedintele a solicitat Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea.


In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este o zi tristă, avănd un număr record de îmbolnăviri de COVID-19. Preşedintele a solicitat Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea.

Iohannis:" E în joc viaţa voastră şi a celor dragi vouă. Aici nu vorbim de jocuri politice, aici vorbim de o boală care, din păcate, a rămas în societate."

Trebuie să vorbim în acest context şi despre pandemie. Azi e o zi tristă. Avem număr record de persoane găsite pozitive cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane detectate de ieri până azi. În primul rând, dragi români, suntem, iată, deja din martie, în plină epidemie, în plină pandemie şi pot să spun că până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Am trecut prin starea de urgenţă, în care autorităţile au luat măsuri dure. E a doua lună deja că avem stare de alertă şi lucrurile vedem că nu au evoluat aşa cum ne-am dorit cu toţii. Însă, în acest context, revin la ce am mai spus de multe ori.

Răspundere e partajată între autorităţi şi cetăţeni. Ar fi foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obţinut până acum. Masca, distanţa şi evident spălat pe mâini. Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă în această perioadă în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politicienii să sprijine Guvernul, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie.
E o cale eronată
”, a afirmat preşedintele.

Citeste si: Țara care impune carantina pentru români. Cei ce ajung aici trebuie să stea în izolare două săptămâni

Citeste si: Intram din nou in strarea de urgenta? Traian Basescu: "O sa va spun ceva ce nu o sa va placa!"

El a spus că este momentul să lăsăm divergenţele politice deoparte.

Solicit Parlamentul să ia în dezbatere, în regim de urgenţă, legea care clarifică carantina şi izolarea, pentru a reda autorităţilor acest insturment extrem de important în perioadă de pandemie. Nu e momentul să lăsăm garda jos. Împreună am parcurs relativ bine perioada de până acum. Haideţi să continuăm! Nu lăsaţi garda jos! E în joc viaţa voastră şi a celor dragi vouă. Aici nu vorbim de jocuri politice, aici vorbim de o boală care, din păcate, a rămas în societate.

Virusul nu ţine cont de graniţe, de legi, de abordări pur administrative, dar noi avem cel mai important instrument ca să ne protejăm- conştiinţa noastră ”,a argumentat preşedintele.

Citeste si: Anuntul lui Raed Arafat despre revenirea la starea de urgenta. E oficial

Citeste si: Apelul autorităților după numărul record de cazuri noi de coronavirus: "Dezavuăm actele de negare a pericolului"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Raed Arafat este ingrijorat: numarul imbolnavirilor a crescut cu peste 30%. Care sunt cele mai periculoase activitati

ALERTĂ în Rusia: O nouă VARIANTĂ de coronavirus, mai agresivă și mai contagioasă, face ravagii

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Cu cat cresc pensiile? Florin Citu a aruncat bomba: "Noi nu facem lucruri populiste"

Managerul Spitalului Colentina are coronavirus

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies