Preotii din Romania, in VIZORUL presei din strainatate

,

E clar, am ajuns de rasul Europei! De data asta, jurnalistii straini au fost oripilati de un obicei religios care se practica in Romania de sute de ani.

Un blogger din strainatate a postat o galerie foto impresionanta cu preoti din Romania in timp ce fac slujbe de binecuvantare chiar si pentru lucruri mai putin spirituale cum ar fi masini, o piscina noua, utilaje industriale, computer tomograf, etc.

Strainii se intreaba mirati de ce romanii au acest obicei de a sfinti aproape tot ce ii inconjoara. Intr-adevar, aceasta traditie exista de foarte mult timp pe meleagurile noastre. In trecut fiecare gospodar avea grija sa cheme preotul pentru a-i binecuvanta casa, gradina, animalele din batatura. Acum, insa, pe langa sfintirea casei si gospodariei, oamenii ar fi in stare sa cheme preotul ca sa le binecuvanteze chiar si cel mai mic obiect pe care si-l achizitioneaza.

##GALLERY394##

 

Citește și:

Ce sunt covrigii, cum se prepară și care sunt cele mai comune rețete

STATISTICI Sancțiunile în justiție - pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Toate sancțiunile contestate la ÎCCJ de judecători sau procurori au fost admise

Muraturi tari. Ce sa pui in muraturi ca sa nu se inmoaie! Ingredientele secrete

20 de citate înțelepte care te vor face să gândești dintr-o altă perspectivă

Rețetă de măsline pane. Cum se fac, de fapt, acestea și ce tip de măsline trebuie să folosești


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies