PREMIERA in Romania. Elevii din clasa a III-a vor invata de pe tablete din martie 2015

Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala, le-a pregatit o surpriza elevilor din invatamantul prescolar.

Elevii din clasa a III-a vor invata de pe tablete din martie 2015, pe aceste terminale, care vor fi achizitionate prin licitatie, urmand sa fie instalate manuale digitale si alte aplicatii necesare in procesul educational, a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

"Fara nicio discriminare, toti cei aproximativ 220.000 de elevi din clasa a III-a vor primi tablelete in luna martie 2015. Valoarea estimativa a licitatiei se situeaza in jurul a 20 milioane de euro, 85% din bani urmand sa fie acoperiti din fonduri europene", a spus Cotovelea, prezent la lansarea Strategiei Nationale privind Agenda Digitala pentru Romania 2020.

El a adaugat ca elevii din clasele a II-a si a IV-a vor primi tabletele spre finele primului semestru din 2015. "Pentru fiecare clasa, valoarea licitatiei se ridica la circa 20 milioane de euro. Practic, pentru clasele a II-a, a III-a si a IV-a, necesarul de tablete se ridica la 500.000 de unitati", a spus ministrul.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate