Pregatiti-va pentru ce e mai rau: COD PORTOCALIU de ninsori si viscol in Romania! Uite cand incepe furtuna de zapada si ce zone sunt vizate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare cod galben de ninsori incepand de sambata, pentru zona de sud si sud-est a tarii, precum si un COD PORTOCALIU de viscol pentru mai multe judete, inclusiv pentru Bucuresti.

Sub avertizare cod galben vor fi judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

Codul galben de ninsori va intra in vigoare incepand de sambata seara, aria ninsorilor urmand sa se extinda dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice ale tarii, precum si zona Carpatilor de Curbura. Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

Codul portocaliu de viscol a fost emis pentru judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati. Avertizarea este valabila de sambata, ora 20.00, pana duminica, la aceeasi ora.

Temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate