Gem de prune fără zahăr. Cu siguranță magiunul de prune îți va aminti de copilărie, având în vedere că, în trecut, aproape că nu lipsea din nicio casă.
Gem de prune fără zahăr, cea mai simplă rețetă
Gem de prune fără zahăr. Prunele sunt vedetele toamnei, astfel că trebuie să profiți de ocazie pentru a le consuma în această perioadă, indiferent că le folosești ca ingredient principal pentru diferite deserturi sau că le incluzi în porția ta zilnică de fructe.
Gem de prune fără zahăr. Gemul de prune aproape că nu lipsește din nicio cămară și nu e de mirare că se întâmplă acest lucru, având în vedere că acest sortiment de gem poate fi consumat atât ca mic dejun, alături de o felie de pâine prăjită și puțin unt, cât și pentru a prepara plăcinte, cornulețe, clătite, prăjituri sau orice alt desert.
Dacă până acum ai preferat să cumperi din comerț gemul de prune, ei bine, a sosit momentul să îl prepari în casă. Varianta fără zahăr nu doar că este mai bună pentru sănătate, ci se prepară rapid, astfel că oricine îl poate pregăti, fără să fie nevoie de o experiență vastă în bucătărie.Deși pare că doar cele mai iscusite gospodine pot prepara un gem de prune care să aibă un gust fabulos și o consistență perfectă, în realitate, nu este nevoie de prea multe eforturi pentru a pregăti acest gem.
Citeste si: Cum se face dulceața de ardei iute. Iată rețeta cea mai comună
Gem de prune fără zahăr, mod de preparare
Gem de prune fără zahăr. Pentru a pregăti un gem de prune fără zahăr delicios este nevoie să speli bine prunele și să le scoți sâmburii. Pentru a obține acel gust autentic, asemănător cu cel al gemului de prune pregătit pe vremuri de bunici, de preferat ar fi să pregătești gemul de prune într-un ceaun. Pune prunele la fiert în ceaun, la foc mic. Vei vedea că acestea vor începe să își lase din ce în ce mai multă zeamă pe măsură ce vor începe să fiarbă. Începând de aici, lucrurile sunt cât se poate de simple. Tot ce trebuie să faci este să lași gemul de prune fără zahăr să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când pentru ca gemul să nu se lipească de fundul ceaunului.
Gemul de prune fără zahăr ar trebui fiert cel puțin 2 ore. Poți opri focul în momentul în care gemul capătă consistența pe care tu ți-o dorești. Dacă vrei să fie ceva mai lichid și să aibă o culoare roșiatică, atunci nu îl fierbe mai mult de 2 ore, dacă îți dorești un gem de prune fără zahăr care să amintească de clasicul magiun de prune, ceva mai închis la culoare, atunci va fi nevoie să îl fierbi aproximativ 6 ore.
Opțional, în gemul de prune fără zahăr poți adăuga miez de nucă. Acesta îi va da un plus de savoare, însă trebuie să ții cont de faptul că și numărul caloriilor se va schimba.