Prefectul Capitalei a anunțat că nu vor renunța la restricții! Mii de oameni au protestat aseară în Capitală împotriva noilor măsuri. Polițiștii au amendat 222 de persoane, iar 188 au fost duse la audieri

,
Oamenii au iesit in strada
Protest în Capitală impotriva restrictiilor

Mii de oameni au ieșit aseară în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități. În urma manifestațiilor din Capitală, 188 de persoane au fost audiate, iar 222 au primit amenzi, a anunțat Poliția și Jandarmeria.


In articol:

Protestul de aseară din Capitală s-a încheiat cu sute de amenzi și audieri în cazul celor care au provocat incidente la manifestațiile din Piața Unirii.

Poliția și Jandarmeria au anunțat că au fost date 222 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei și că 188 de persoane sunt audiate. Prefectul Capitalei a anunțat că nu vor renunța la restricții, chiar dacă oamenii vor ieși, din nou, în stradă.

Manifestațiile din Piața Unirii au degenerat, iar Poliția și Jandarmeria au intervenit

Șeful Jandarmeriei a declarat că protestul de aseară din Capitală a degenerat, spre final, iar protestatarii au devenit violenți când organele de poliție le-au cerut să se legitimeze. Manifestanții au provocat și pagube materiale, astfel Poliția și Jandarmeria au intervenit, 222 de amenzi au fost date, iar 188 de persoane sunt audiate.

”Am avut un protest care, spre final, şi-a pierdut caracterul paşnic. Un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil fără niciun motiv. La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat în altă direcţie, câţiva colegi au încercat să îi legitimeze şi atunci ei au devenit violenţi. La momentul imobilizării acestor persoane, cei aşezaţi pe carosabil au aruncat cu pietre şi i-au rănit pe colegii mei şi au produs pagube materiale. Avem identificate 188 de persoane”, a spus colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei Bucureşti.

Protest București
Bucureștenii au protestat impotriva restrictiilor impuse de atutorități

Citeste si: Proteste fata de noile restrictii impuse de autoritati. Sute de oameni au iesit pe strazi in Bucuresti si alte orase din tara

Colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu a mai adăugat că 12 jandarmi au fost răniți în încăierarea cu protestatarii.

El a mai subliniat că acțiunile jadarmilor sunt făcute în beneficiul cetațenilor pentru a-i proteja.

Șeful Direcției Generale de Poliție București, Bogdan Berechet, a declarat că se fac cercetări pentru ultraj, tulburarea ordinii publice, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Protestatarii au vandalizat ”vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport”, a spus el. 

Poliția a declanșat cercetări în cazul celor care au produs incidente la protestul din Capitală

Șeful poliției a declarat că se fac cercetări în ceea ce privește incidentele care au avut loc aseara la protestul din București. Bogdan Berechet a precizat că 188 de persoane au fost duse la audieri, iar 222 au primit sancțiuni.

”Cele 188 de persoane conduse la poliţie sunt identificate, fotografiate, amprentate, mare parte au fost şi sancţionate. Au fost aplicate 222 de amenzi în valoare de peste 200.000de lei, opt fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate sunt audiate şi vor fi dispuse măsurile legale. Facem activităţi pentru identificarea celor care au provocat distrugeri şi au deranjat ordinea publică”, a mai spus Berechet.

Protest București
Politia a amendat 222 de protestatari

Citeste si: Prima reacție a lui Raed Arafat după protestele anti-restricții! Urmează o relaxare a interdicțiilor?

Prefectul Capitalei: nu renunțăm la restricții

Alin Stoica este de părere că sunt mulți bucureșteni care înțeleg și respectă măsurile impuse de autorități. El a mai subliniat că restricțiile nu vor fi modificate în urma protestelor.

”Nu vom renunța la aceste măsuri, pentru că sunt menite să ne protejeze. Acțiunile a 2.000 de oameni nu ne vor determina să ne răzgândim”, a spus el.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au explicat groparii din Prahova dansul pe manele alături de scheletul unei femei moarte de 16 ani

Prima reacție a lui Raed Arafat după protestele anti-restricții! Urmează o relaxare a interdicțiilor?

The New York Times dezvăluie 'răscumpărarea' independenţei plătită de către Haiti Franţei: Suma este de opt ori PIB-ul țării în 2020

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Carantina prelungita cu inca 14 zile intr-o localitatea din judetul Ilfov, unde rata de infectare a ajuns la aproape 13 la mia de locuitori!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies