Prajiturele crocante de ovaz

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 05 oct 2020, 01:25

Reteta preparata de Alina Laufer

 

Prajiturele crocante de ovaz
Ingrediente
225 g unt
200 g zahar alb
140 g zahar brun
2 oua
Esenta de vanilie
Sirop de agave
260 g faina
1 lingurita bicarbonate
¼ lingurita sare
O cana si jumatate de ovaz (cana de 375 ml)
O cana si jumatate chipsuri de ciocolata
Mod de preparare
Se bate untul cu zaharul alb sic el brun, ouale, esenta de vanilie si putin sirop de
agave (optional).
Se amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si se pun peste unt.
Deasupra adaugam ovazul si chipsurile de ciocolata.
Amestecul astfel obtinut se imparte in bilute (putem sa folosim un scooper pt inghetata) care se aseaza pe o tava acoperira cu hartie de pergament (nu este nevoie sa le aplatizam) si se coc aproximativ 12 min la o temperatura de 190 grade C.
Se intaresc cand se racesc.


Ingrediente


225 g unt
200 g zahar alb
140 g zahar brun
2 oua
Esenta de vanilie
Sirop de agave
260 g faina
1 lingurita bicarbonat
¼ lingurita sare
O cana si jumatate de ovaz (cana de 375 ml)
O cana si jumatate chipsuri de ciocolata


Mod de preparare

Se bate untul cu zaharul alb sic el brun, ouale, esenta de vanilie si putin sirop de agave (optional).


Se amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si se pun peste unt.
Deasupra adaugam ovazul si chipsurile de ciocolata.
Amestecul astfel obtinut se imparte in bilute (putem sa folosim un scooper pt inghetata) care se aseaza pe o tava acoperira cu hartie de pergament (nu este nevoie sa le aplatizam) si se coc aproximativ 12 min la o temperatura de 190 grade C.
Se intaresc cand se racesc.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”