Prajitura Greta Garbo! Un desert fin ce se topeste in gura

Prajitura Greta Garbo este un desert absolut delicios. Nu necesita foarte mult timp de preparare si se topeste in gura.

Ingrediente foi:
1/2 kg de faina
200 g unt
 2 oua intregi
 250 g smanatana groasa
 100 g zahar pudra
 25 g drojdie proaspata
 un varf de cutit de sare
 coaja rasa de lamaie
Umplutura:
 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
 400 g nuci macinate
 200 g zahar
Decor:
 100 g de ciocolata cu lapte
 o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
 o lingurita de unt

Mod de preparare:
Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul. S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava. Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava. Se intinde destul de usor. Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate