Ingrediente foi:
1/2 kg de faina
200 g unt
2 oua intregi
250 g smanatana groasa
100 g zahar pudra
25 g drojdie proaspata
un varf de cutit de sare
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
400 g nuci macinate
200 g zahar
Decor:
100 g de ciocolata cu lapte
o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
o lingurita de unt
Mod de preparare:
Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul. S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute.
Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava. Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava. Se intinde destul de usor. Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale.
Cititi continuarea pe kfetele.ro.