Prajitura cu mac

DSCN5841

Reteta trimisa de Daniela Drig!

Ingrediente

4oua
1cana zahar
1cana ulei (de aici opresti 50ml ptr a unge fiecare foaie de placinta in parte)
1/2 kg iaurt , 2plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
200gr mac
1pachet foi de placinta
esenta de rom

Pentru sirop:

2cani apa
1 cana zahar
2 plicuri zahar vanilat

Apa si zaharul se fierb, cand se ia de pe foc se adauga zaharul vanilat si se da la rece.

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul: ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt.
Din aceasta compozitie se opresc 15 linguri, dupa care se adauga macul. Se impart foile de placinta in trei.
Intr-o tava se aseaza un strat de foi de placinta, apoi jumatate din compozitia cu mac, al doilea strat de foi, restul de compozitie cu mac, la final al treilea strat de foi.
Peste prajitura se adauga cele 15 linguri de compozitie fara mac. Dupa ce prajitura s-a copt si s-a scos din cuptor, imediat se insiropeaza!
Recomand sa o serviti rece!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate