Insa, in cele mai multe cazuri, familiile traditionale nu au mai mult de 2-3 urmasi. Cu toate acestea, istoria ne dovedeste, din nou, ca fara o exceptie, regula de baza nu ar avea niciun sens. Cu mult timp in urma, in secolul al XVIII-lea, a existat o femeie care a avut 69 de copii.
Valentina Vassilyeva a fost sotia unei fermier din Shuya, Rusia, pe nume Feodor Vassilyev, in anii 1700.
Potrivit datelor, Feodor Vassilyev ar mai fi avut o a doua sotie care i-ar mai fi adus pe lume
Cazul a fost semnalat intr-o scrisoare trimisa autoritatilor de la Moscova, pe data de 27 februarie 1782 de catre reprezentantii Manastirii Sf. Nicolae, din Rusia, care au tinut evidenta tuturor copiilor nascuti de Vassilyeva.
“Pe data de 27 februarie 1782 a sosit, la Moscova, o informare de la Manastirea Sf. Nicolae cu privire la un taran, din localitatea Shuya, pe nume Feodor Vassilev care a avut 87 de copii, din doua casatorii. Prima lui sotie a adus pe lume, dupa 27 de sarcini, 16 perechi de gemeni, sapte seturi de tripleti si patru seturi de cvadrupleti. Cea de-a doua sotie a nascut sase perechi de gemeni si doua seturi de tripleti. Feodor Vassilev avea 75 de ani cand s-a facut constatarea si toti cei 82 de
Ce spun expertii despre acest caz
Investigand cu atentie problema, expertii sunt de parere ca povestea este cat se poate de reala, fiind posibil, din punct de vedere medical, pentru o femeie sa dea nastere unui numar atat de mare de copii. Cumulata, intreaga perioada in care ar fi fost insarcinata, dupa calculele medicilor, s-ar intinde undeva la 18 ani. Cat despre conditia de sanatate, este foarte posibil ca femeia sa fi avut o predispozitie genetica la hiperovulatie (fenomen ce duce la eliberarea mai multor ovule, in loc de unul singur cum se intampla in mod normal, intr-un singur ciclu), ceea ce ar fi dus la o crestere considerabila a sanselor de a avea mai multi copii.
Mai jos, o poza cu familia Vassilyev: