Povestea incredibilă a copiilor care merg cu roaba la școală: „Plâng și mă gândesc cum să fac să fie mai ok”. Tatăl micuților face declarații sfâșietoare

Autor: Diana Ghita

Duminică, 16 iunie, la „Asta-i România” a fost prezentată drama a cinci copii din Teleorman. Aceștia provin dintr-o familie foarte săracă, însă, din puținul pe care îl au, părinții încearcă să le ofere condițiile necesare.

Cei cinci micuți trăiesc într-o casă de pământ dintr-un sat din Teleorman. Deși trăiesc la limita subzistenței, părinții îi duc la școală pe copii și încearcă să le ofere un trai decent. Tocmai de aceea, atunci când condițiile meteo nu sunt prielnice, tatăl îi duce cu roaba la ore pe copii.

Ce eforturi face tatăl copiilor pentru ei

Pentru a nu-și murdări hăinuțele și încălțămintea pentru școală, tatăl micuților îi duce cu roaba până în fața instituției.

Deși se află într-o situație foarte precară, se pare că părinții pun mare preț pe educația lor.

Sărăcia a fost mereu prezentă în casa familiei Dumitrescu, în care trăiesc, în prezent, cinci copii cu vârste cuprinse între un an și opt ani. Însă, cu toate acestea, tatăl lor Adrian Dumitrescu, încearcă să le creeze condițiile de care au nevoie.

Citește și: Drama trăită de bunica Filofteia după ce și-a îngropat proprii fii și a rămas să își crească nepoții: „Mi-e milă că rămân copiii ăștia ai nimănui”. Aceasta se teme de ziua în care nepoții ei vor rămâne singuri pe lume

Bărbatul face regulat mici lucrări de întreținere a casei, pentru a astupa crăpăturile care apar peste tot. De asemenea, acesta le-a construit o umbrelă improvizată copiilor, sub adăpostul căreia se joacă și își fac lecțiile. Pe lângă aceste lucruri, Adrian Dumitrescu muncește cu ziua, pentru a avea ce să le pună pe masă micuților.

„Sunt momente când mă trezesc, plâng și mă gândesc cum să fac să fie mai ok”, a

declarat tatăl micuților, cu lacrimi în ochi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”

Unul dintre copii are o problemă la piele

Familia Dumitrescu duce o adevărată luptă pentru supraviețuire. Cu aproximativ 2.000 pe lună, părinții se străduiesc să le ofere strictul necesar celor mici, iar primul lucru pe care îl fac cu banii este să le cumpere de mâncare acestora, fără să se mai gândească la propriile nevoi.

„Poate nu ne ajunge mie și soției, dar, chiar dacă eu nu mănânc, sunt mulțumit că au mâncat copilașii și sunt ei sătui”, a

mai spus Adrian Dumitrescu, la „Asta-i România”.

Citește și: Povestea impresionantă a doi prieteni, Ionuț și Ionuț! În ciuda sărăciei, mereu găsesc un motiv să zâmbească: „Cea mai frumoasă amintire este..”

Însă, cu toate acestea, bărbatul tot are un gol în suflet, întrucât nu are suficienți bani pentru a-l duce pe Adrian, băiatul cel mare, la un medic de specialitate, întrucât copilul are o afecțiune la nivelul pielii, de care se plânge constant.

„Vreau să le ofer mai mult copiilor și nu pot. Ei cer din ce în ce mai mult”, a mai spus tatăl micuților, cu o mare durere în suflet.

 


Rebecca, Gagea și Julia au avut parte de mai multe surprize cu ocazia zilei lor de naștere. Rebecca a împlinit 23 de ani, Gagea 24, iar Julia 30.