Pot fi consumate fructele de mare în post? Răspunsul oferit de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Dintr-o lăcomie...”

,
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului[Sursa foto: Facebook]

Suntem în continuare în Postul Paștelui, o perioadă de purificare atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic. Pot fi consumate fructele de mare în post?


In articol:

Postul Paștelui este unul dintre cele mai restrictive de peste an și îi pregătește pe credincioși pentru a întâmpina așa cum se cuvine sărbătoarea Învierii Domnului. În această perioadă este interzisă consumarea alimentelor de origine animală și dacă până aici lucrurile sunt cât se poate de clare, au existat persoane care s-au întrebat în ce categorie ar trebui incluse fructele de mare.

Sunt sau nu de post?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre fructele de mare: „E foarte limpede că...”

Fructele de mare sunt pe gustul foarte multor români, astfel că cei care au decis să țină tot Postul Paștelui au fost curioși să afle dacă pot fi consumate sau nu în această perioadă. Bisericile ortodoxe din Grecia și din Rusia consideră fructele de mare ca fiind un produs de post, însă nu de aceeași părere este ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a precizat că fructele de mare nu sunt de post și că nu ar trebui consumate în această perioadă. Arhiepiscopul Tomisului spune că fructele de mare pot fi considerate niște ființe, chiar dacă nu au sânge, motiv pentru care ele nu pot fi incluse în meniu în zilele de post.

Citeste si: Atenţie! Câţi români au voie într-o casă de Paşte? Anunțul Ralucăi Turcan

„E foarte limpede că nu-s de post.

Pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă n-au sânge cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză? Nici vorbă de așa ceva. Este un fel de șmecherie, de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie.”, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, potrivit alephnews.ro.

Fructele de mare nu pot fi consumate în post
Fructele de mare nu pot fi consumate în post[Sursa foto: unsplash]

În perioada postului, consumarea oricărui aliment de origine animală este strict interzisă, astfel că cei care țin post nu pot consuma carne, ouă, brânză sau lapte.

Există zile în care se poate consuma pește sau produse din pește, însă doar în zilele în care este dezlegare la pește. În plus, credincioșii sunt sfătuiți ca pe lângă postul alimentar să fie mai buni, mai iertători și să uite de răutăți pentru a se purifica și din punct de vedere spiritual.

Postul Paștelui a început în acest an pe data de 15 martie și se va încheia pe data de 1 mai.

În acest an, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele pe data de 2 mai. 

Citeste si: Este sau nu un produs de post laptele praf? Ce conține, de fapt, acesta

 

Citește-ne pe
Citește și:

Chiftele de post mănăstirești-delicioase și extrem de rapid de pregătit

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

Cum se prepara sarmalele de post la Manastirea Prislop! Iata reteta maicutelor!

Care sunt regulile pe care creștinii trebuie să le respecte în postul Paștelui

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies