Poșta Română: Cardurile pentru energie urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii februarie 2023

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 21 feb 2023, 08:25

Cardurile pentru energie urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii februarie 2023.

Sursa: https://pixabay.com/

Persoanele care nu au intrat în posesia cardurilor de energie acordate de Guvern urmează să le primească până la sfârșitul lunii februarie.

Poșta Română a anunțat că va livra cardurile pentru energie până la sfârșitul lunii februarie.

Cardurile pentru energie vor fi livrate până la sfârșitul lunii

Nu toate persoanele cu venituri mici au intrat în posesia cardurilor pentru plata facturilor la energie, dar potrivit Companiei Naționale a Poștei Române, toate cardurile urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii februarie.

Citește și: Câți oameni trebuie să primească din partea statului cardurile de energie. Acestea vor fi distribuite până la finalul lunii

Astfel că, reprezentanții Poștei Române au declarat că: "Compania Națională Poșta Română oferă, de astăzi, posibilitatea celor care au intrat în posesia cardului de energie să realizeze plăți pentru facturile la utilități. Cei care nu au intrat încă în posesia voucherelor acordate de Guvern persoanelor vulnerabile urmează să le primească până la sfârșitul lunii. Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene a virat, în conturile Poștei Române, sumele de bani destinate persoanelor vulnerabile, astfel că, de astăzi, beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin trei modalități: a) Direct la postaș, la domiciliul beneficiarului, prin mandat poștal.

Dacă optează pentru plata la domiciliu, beneficiarii trebuie fie să ceară acest lucru direct postașului, fie să solicite prezența unui poștaș la domiciliul său, apelând Call Center-ul Poștei Române, la numărul de telefon 031.9966; b) Prin mandat poștal, la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural; c) Online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o pune la dispoziția beneficiarilor".

 

Plata online se poate face accesând site-ul Poștei Române, www.posta-romana.ro, la secțiunea "Compensare energie". Urmând că acolo, beneficiarul să înregistreze cererea, fiind îndrumat pas cu pas pentru încărcarea documentelor. La final, primește pe e-mail o confirmare că solicitarea de plată a fost înregistrată, explică CNPR.

În cel mult 5 zile se va primi, tot pe mail, o confirmare a înregistrării că cererea a fost soluționată.

Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, a declarant că: "Îndemnăm beneficiarii să folosească plata online. Astfel, se va reduce presiunea cozilor de la oficiile poștale, pentru că tendința este să mergi direct la Poștă să faci plata. Utilizând aplicația, însă, plățile se pot face direct de acasă. O altă modalitate comodă prin care se pot plăti facturile la energie este direct la postaș, care va fi echipat cu terminal mobil smart tip PDA. Poștașul poate fi chemat acasă, fie apelând Call Center-ul Poștei Române, fie prin solicitare directă atunci când aduce pensiile sau corespondența".

Cardurile au început să fie livrate de la 1 februarie

Din 1 februarie 2023 s-a început distribuirea cardurilor de energie prin care se acordă ajutorul de 1.400 de lei, iar din 20 februarie. Astfel, banii primiți vor putea fi folosiți pentru plata facturilor. Ajutorul vine sub forma unui card emis pe suport de hârtie, dar în cazul lemnelor de foc pentru sezonul rece 2022-2023, sumele se pot încasa în numerar, la oficiile poștale.

Citește și: Marcel Boloș a făcut anunțul pentru pensionari. Se dau bani de la stat pentru cei cu pensiile sub 2.000 de lei

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Ajutorul din partea statului vine sub forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti, integral sau parțial, facturi de energie. Banii urmează să fie acordați în două tranșe egale, de câte 700 de lei, în februarie și septembrie 2023. În cazul lemnelor de foc pentru sezonul rece 2022-2023, sumele se pot încasa în numerar, la oficiile poștale.

Cine va beneficia de ajutorul acestui card

Beneficiari ai ajutorului de stat pentru plata facturilor la energie pot fi:

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Plățile se vor putea face, după spusele ministrului, din 20 februarie, în baza următoarelor documente:

- cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poștal;

Noi ajutoare de la stat pentru pensionari. Care sunt persoanele care vor putea beneficia de acest ajutor din toamnă?

- actul de identitate al beneficiarului de sprijin;

- documentul/ documentele justificativ/ justificative prin care face dovada că a achiziționat material lemnos pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative și dovada achitării acestora către furnizorul de lemne de foc (de exemplu, aviz de însoțire a mărfii, factura, bonuri fiscale).

Sursă: digi24.ro

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!