Politica de confidentialitate

Actualizată la data de 17.04.2019

În acest document, puteți găsi informații privind următoarele subiecte:

  1. CINE SUNTEM ȘI CUI SE ADRESEAZĂ INFORMAREA 
  2. CE DATE PRELUCRĂM DESPRE DVS ȘI CARE ESTE TEMEIUL. 
  3. CUM PARTAJĂM INFORMAȚIILE. 
  4. TRANSFERURILE DE INFORMAȚII ÎN AFARA UNIUNII EUROPENE 
  5. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ. 
  6. DREPTUL DE A DEPUNE O PLÂNGERE. 
  7. MODIFICĂRI PRIVITOARE LA NOTA DE INFORMARE 
  8. INFORMAȚII DE CONTACT. 

 

1. CINE SUNTEM ȘI CUI SE ADRESEAZĂ INFORMAREA

Dogan Media International SA este o societate cu sediul in București, Bd. Mărăsti nr. 65-67, Intrarea D, Pavilion D, Sector 1, Cod Poștal 011465, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.  J40/8139/2006, cod fiscal RO 18684823 (denumită în continuare “Dogan Media International”, “noi” sau un apelativ similar) care activează în industria de televiziune și media.

În calitate de radiodifuzor, operând postul de televiziune Kanal D și postul de radio Impuls, producător de emisiuni de televiziune și radio, administrator al siteurilor kanald.ro, stirilekanald.ro, wowbiz.ro, kfetele.ro  exatlon.kanald.ro (împreună „Websiteurile”) și administrator al paginilor de social media corespunzătoare acestor activități („Pagini Media”), noi prelucrăm date cu caracter personal în scopuri jurnalistice și de exprimare artistică ca parte esențială a obiectului de activitate (denumite în continuare „Scopuri Jurnalistice și Artistice”).

Potrivit legislației aplicabile, în principiu vom avea calitatea de operatori de date cu caracter personal atunci când prelucrăm datele dumneavoastră însă, atunci când prelucrarea se realizează în Scopuri Jurnalistice și Artistice, în cele mai multe cazuri aceasta va fi exceptată de la o serie de restricții și obligații precum cele de a da curs exercițiului drepturilor dumneavoastră așa cum sunt acestea prevăzute în secțiuniile 5 și 6 ale prezentei Note de Informare.

Cu toate acestea, protecţia datelor dumneavoastră cu caracter personal este foarte importantă pentru noi și datele dvs. sunt în totdeauna în siguranță si prelucrate potrivit legislației aplicabile. Prezenta Notă de Informare cu privire la prelucrarea datelor descrie practicile noastre privind colectarea și utilizarea de către noi a datelor dumneavoastră personale atunci când astfel de prelucrări sunt făcute, în principiu, în alte scopuri afară de Scopurile Jurnalistice și Artistice.

 

Această Notă de Informare se adresează:

  • Partenerilor noștri comerciali, cum ar fi furnizori, clienți și alți asemenea („Parteneri Comerciali”);
  • Vizitatorilor Websiteurilor;
  • Altor persoane care ne furnizează date cu caracter personal în legătură cu activitatea noastră curentă și nu numai, date pe care în consecință le prelucrăm în condiții adecvate circumstanțelor de fapt în care ne-au fost furnizate și care pot fi detaliate expres la cerere folosind informațiile de contact prevăzute în prezenta Notă de Informare, secțiunea 8.

Această Notă de Informare acoperă inclusiv situaţia prelucrării datelor în legătură cu înscrierea și participarea (casting) la emisiuni difuzate de canalul TV Kanal D, cu titlu general, însă nota de informare specific cu privire la astfel de prelucrări datelor personale se regăsește aici. Mai mult, pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în contextul administrării Paginilor Media, vă rugăm să consultați notele de informare specifice acestora, pe care le facem disponibile în principiu în descrierea Paginilor Media sau în alt loc vizibil.

De asemenea, această Notă de Informare nu acoperă situaţia prelucrării datelor în legătură cu accesarea linkurilor care va directioneaza catre pagini de web care nu sunt adiminstrate de noi. Atunci când accesaţi un link, acesta vă direcţionează către un website, unde veţi primi informaţii despre prelucrarea datelor dvs. prin mijloacele websitelui respectiv.

În cazul în care nu vă regăsiți într-una din circumstanțele descrise mai sus dar credeți că datele dumneavoatră personale sunt totuși prelucrate de noi, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] pentru detalii sau întrebări.

 

2. CE DATE PRELUCRĂM DESPRE DVS. ȘI CARE ESTE TEMEIUL

Atunci când prelucăm date cu caracter personal în contextul relațiilor cu Partenerii Comerciali, putem obține date precum numele, adresa, numărul de telefon, adresa de email, date bancare sau coduri de identificare. Anumite astfel de date personale pot fi considerate sensibile, caz în care vă vom solicita consimțământul, mai puțin în cazul în care prelucrarea se poate baza în mod evident pe un interes legitim al nostru. În unele cazuri și în același context al desfășurării relațiilor contractuale cu Partenerii Comerciali, vă putem contacta sau trimite informări cu privire la ofertele noastre comerciale. Dacă nu doriți să fiți contactați în astfel de situații, vă rugăm să ne scrieți la adresa [email protected].

Temeiurile acestor prelucrări sunt următoarele:

  • - executarea unui contract încheiat de noi cu Partenerii Comerciali;
  • - îndeplinirea unei obligații legale;
  • - interesul nostru legitim, precum cel de a desfășura activități comerciale specifice cum ar fi producția de emisiuni de televiziune și sau promovarea unor asemenea produse.

Noi colectăm si prelucrăm datele dumneavoastră pe care le furnizati prin completarea formularelor de pe Websiteuri în contextul furnizării de ponturi, creării de conturi, postarea de comentarii, înscrieri la promoții sau concursuri sau prin trimiterea de emailuri la adrese indicate pe Websiteurile noastre, acestea putand, în anumite situații, contine inclusiv date sensibile. Datele pe care ni le furnizați în astfel de cazuri pot include numele, prenumele, adresa de email și alte asemenea informații. Anumite astfel de date personale pot fi considerate sensibile, caz în care vă vom solicita consimțământul, mai puțin în cazul în care prelucrarea se poate baza în mod evident pe un interes legitim al nostru. Vă reamintim că în cazul înscrierii pentru participarea la emisiunile noastre (casting), se va aplica nota de informare disponibilă aici.

De asemenea, prelucrăm datele dvs. necesare pentru funcționarea corectă a Websiteurilor, diagnosticarea problemelor legate de serverele noastre și pentru a administra Websiteurile in general, cum ar fi adresa de Internet Protocol (IP), informații de conectare, tipul si versiunea de browser, tipul de plug-in, sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului folosit pentru accesarea Websiteului, date despre vizita dvs, clicuri catre, si de la Websiteuri (ora si data), informatii sau produse vizualizate, erori de descarcare, durata vizitelor, metode folosite pentru a naviga pe pagina.

Mai mult, putem folosi datele personale care vă aparțin pentru a determina și identifica preferințele dumneavoastră în servirea de conținut și publicitate în cadrul vizitelor pe Websiteuri. Această colectare ne ajută să vă afișăm conținutul și publicitatea cele mai relevante iar afișarea se poate referi la produsele si serviciile noastre sau ale Partenerilor Comerciali.

Aceste date pot fi colectate si prelucrate inclusiv prin intermediul fisierelor de tip cookie sau widgeturi si taguri (“Cookieuri”). Pentru plasarea Cookieurilor care nu sunt strict necesare functionalitatii paginilor de internet este necesar consimtamantul dvs, pe care vi-l solicitam in momentul accesarii paginilor noastre. Puteti consulta politica noastra de Cookieuri aici.

Temeiurile acestor prelucrări sunt următoarele:

  • - consimțământul dvs.
  • - îndeplinirea unei obligații legale;
  • - interesul nostru legitim, precum cel de administrare, monitorizare și funcționare a Websiteurilor sau promovarea serviciilor și produselor noastre.

Dogan Media International păstrează datele dumneavoastră personale numai atât timp cât este necesar, în conformitate cu termenele minime impuse de legislație precum și de necesitățile desfășurării activității curente. Astfel de perioade de retenție nu depășesc perioada necesară pentru a îndeplini scopurile specificate în prezenta Notă de Informare.

La data acestui document, datele personale, cu excepția situațiilor în care prevederile legale specifica explicit o anume perioada de pastrare, sunt reținute, ca regulă, pentru perioada de 3 ani, pe care o considerăm necesară în mod rezonabil în cele mai multe cazuri.

În situația în care prelucram datele dvs cu caracter personal în temeiul consimțământului, aceste date vor fi prelucrate numai pe perioada in care exista scopul prelucrarii, atât timp cât consimtamantul este valabil. In cazul în care vă retrageți sau limitați consimțământul înainte de expirarea acestei perioade vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective în scopurile relevante. Informații specifice cu privire la perioada de păstrare a Cookieurilor se găsesc aici.

În situația în care vă sunt necesare informații suplimentare cu privire la durata de timp pentru care se păstrează datele dvs. personale, vă rugăm să ne contactați la [email protected].

3. CUM PARTAJĂM INFORMAȚIILE

În cadrul organizației noastre, vor avea acces la datele personale întotdeauna un număr limitate de persoane, acest număr fiind dictat de necesități administrative, legale și organizaționale. Printre persoanele din cadrul organizației noastre care ar avea acces la datele dvs. cu caracter personal se numără angajati din departamentele de Știri, IT, Financiar, Producție, Marketing, Vânzări sau Juridic. Noi ne vom asigura întotdeauna că orice persoană care își desfășoară activitatea profesională în cadrul organizației noastre și care are acces la informațiile dumneavoastră personale este supusă obligațiilor de confidenţialitate şi securitate în acord cu prezenta Notă de Informare și cu legislația aplicabilă.

Dogan Media International nu vinde date cu caracter personal care vă aparțin iar atunci când aceste date sunt divulgate unor terți, divulgarea se va face în scopurile și către terți precum cei descrişi mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a asigura că datele dumneavoastră personale sunt prelucrate, securizate și transferate în conformitate cu cerinţele legale.

  • 1 Dezvăluirea datelor către terți

Noi vom dezvălui partea necesară din datele dumneavoastră personale numai în măsura în care sunt necesare şi numai următoarelor categorii de terţi:

  • (a)  Societăți care ne oferă servicii relevante pentru Websiteuri, cum ar fi analiză trafic, integrări cu servicii social media, furnizori de publicitate pe site, furnizori de sisteme IT şi furnizorii de servicii de mentenanţă. O listă a acestora poate fi obţinută la cerere. În ce priveşte entităţile care plasează Cookieuri prin intermediul Websiteurilor, găsiţi aceste informaţii în politica noastră de Cookieuri, aici.
  • (b)  Alte entitaţi cum ar fi autoritățile și instituțiile publice, contabilii, auditorii, avocații și alți consilieri profesionali externi, în cazul în care activitatea acestora necesită cunoașterea acestora sau în cazul în care legea ne impune să le divulgăm.

De asemenea, vom divulga informațiile dumneavoastră personale unor terți:

  • (a) În cazul în care ne solicitaţi sau ne daţi acordul în acest sens;
  • (b) Persoanelor care pot demonstra că deţin autoritatea legală de a acţiona în numele dumneavoastră;
  • (c) în cazul în care este interesul nostru legitim să facem acest lucru pentru a administra, extinde sau dezvolta activitatea comercială;
  • (d) în cazul în care avem obligaţia de a dezvălui datele dumneavoastră personale pentru a respecta o obligație legală, orice solicitare legală din partea autorităţilor guvernamentale sau executive, şi după cum poate deveni necesar pentru a îndeplini anumite cerinţe de securitate națională sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activităţi ilegale;
  • (e) pentru a răspunde oricăror pretenţii, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui terţ, pentru a proteja siguranţa oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală. Unii din acești destinatari pot utiliza datele dvs. în țări aflate în afara Zonei Economice Europene. Vă rugăm să consultați secțiunea 4 de mai jos pentru mai multe detalii privitoare la acest subiect.
  • 2 Restricții legate de utilizarea informațiilor personale de către destinatari

Terţii cărora le punem la dispoziţie informaţiile dumneavoastră personale conform specificațiilor de mai sus sunt limitaţi (prin lege și prin contract) cu privire la modul în care pot folosi informațiile dumneavoastră personale în scopurile specifice identificate de noi. Noi ne vom asigura întotdeauna că orice terți cu care alegem să partajăm informațiile dumneavoastră personale sunt supuşi obligațiilor de confidenţialitate şi securitate în acord cu prezenta notă de informare și cu legislația aplicabilă. Totuși, pentru evitarea oricărui dubiu, această prevedere nu este aplicabilă în cazul în care divulgarea nu este decizia noastră.

4. TRANSFERURILE DE DATE ÎN AFARA UNIUNII EUROPENE

Ca regulă generală, datele dumneavoastră nu sunt transferate de noi către destinatari din afara Uniunii Europene. Dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, vom lua măsuri adecvate pentru a ne asigura că destinatarul protejează informațiile dvs. personale în mod adecvat, cum ar fi încheierea de clauze standard aprobate de Comisia Europeană, şi vom actualiza această nota de informare.

Trebuie, de asemenea, reținut că informații colectate de terți prin Cookieuri (de exemplu, agenții de publicitate sau alte terțe părți care au interes în a servi publicitate), pot fi, în anumite situații, transferate și stocate în afara Uniunii Europene. Pentru detalii, vă rugam consultați politica noastră de Cookieuri aici.

5.  DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În calitate de persoană vizată, aveți drepturi legale specifice legate de datele personale pe care le colectăm de la dumneavoastră. Dogan Media International va respecta drepturile dumneavoastră și va da curs solicitărilor dumneavoastră în mod adecvat.

  • (a) Dreptul de a vă retrage consimțământul: Dacă v-ați dat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale, vă puteți retrage consimțământul în orice moment.
  • (b) Dreptul de acces: Puteți solicita informații legate de datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, inclusiv informații legate de categoriile de date pe care le deținem sau pe care le controlăm, pentru ce sunt folosite acestea, sursa din care le-am colectat dacă le-am obţinut indirect și cui sunt divulgate aceste date, dacă este cazul.Vă vom oferi o copie a datelor dumneavoastră personale la cerere. Dacă solicitați mai multe copii ale datelor dumneavoastră personale, vă putem percepe o taxă rezonabilă bazată pe costurile administrative.
    Aveți dreptul la informare privind măsurile noastre de protecție pentru transferul datelor dumneavoastră personale într-o țară din afara UE și ZEE, dacă transferăm datele dumneavoastră personale într-o asemenea ţară.
  • (c) Dreptul la rectificare: Puteți obține de la noi rectificarea datelor personale pe care le prelucrăm referitoare la dumneavoastră. Depunem eforturi rezonabile pentru a menține datele personale aflate în posesia noastră care sunt utilizate în mod continuu, corecte, complete, actualizate și relevante, pe baza celor mai recente informații de care dispunem.
  • (d) Dreptul la restricționare: Puteți obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră personale, în cazul în care:
    • contestați corectitudinea datelor dumneavoastră personale, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica corectitudinea,
    • prelucrarea este nelegală dacă solicitați restricționarea prelucrării în locul ștergerii datelor dumneavoastră personale,
    • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră personale dar dumneavoastră le solicitați pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea pretențiilor legale, sau
    • aveți obiecții legate de prelucrare în timp ce noi verificăm dacă motivele noastre întemeiate prevalează.
  • (e)  Dreptul la portabilitate: Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră personale pe care ni le-ați furnizat, iar în cazul în care este fezabil din punct de vedere tehnic, să solicitați ca noi să transmitem datele dumneavoastră personale (pe care ni le-ați furnizat) unei alte organizații.
    Aceste două drepturi sunt drepturi pe care le aveți dacă, în mod cumulativ:
    • vă prelucrăm datele personale cu mijloace automate,
    • ne bazăm, în prelucrarea datelor dumneavoastră personale, pe consimțământul dumneavoastră sau prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră personale este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteţi parte;
    • transmiterea datelor dumneavoastră personale nu are un efect negativ asupra drepturilor și libertăților altor persoane.
  • (f) Dreptul la ștergere: Aveți dreptul să solicitați să ștergem datele personale pe care le prelucrăm despre dumneavoastră. Trebuie să ne conformăm acestei cereri dacă prelucrăm datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care datele sunt necesare:
    • pentru exercitarea dreptului la libertatea de expresie și informare;
    • pentru a ne conforma unei obligații legale pe care o avem;
    • în scopuri de arhivare în interes public, științific sau pentru studii istorice sau în scopuri statistice; sau
    • pentru a determina, exercita sau apăra pretenții legale.
  • (g)  Dreptul la obiecție: Puteți obiecta în orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastră personale din motive legate de situația dumneavoastră particulară, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terțe părți. În acest caz nu vom mai prelucra datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care (i) putem dovedi motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau (ii) sau în cazul în care scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Dacă obiectați la prelucrare, vă rugăm să specificați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră personale să fie șterse, în caz contrar noi doar le vom restricționa. Puteți obiecta întotdeauna la prelucrarea datelor dumneavoastră personale în scop de marketing direct întemeiat pe interesul nostru legitim, oricare ar fi motivul dumneavoastră. Dacă marketingul s-a bazat pe consimțământul dumneavoastră, vă puteți retrage consimțământul.

Vă rugăm să rețineți:

  • Perioada de timp: Vom încerca să vă îndeplinim cererea în termen de 30 de zile. Această perioadă poate fi prelungită din cauza unor motive specifice legate de dreptul legal specific sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În orice caz, dacă această perioadă este prelungită, vă vom informa în privința termenului de prelungire și a motivelor care au dus la această prelungire.
  • Restricționarea accesului: În anumite situații, s-ar putea să nu vă putem acorda accesul la toate sau o parte a datelor dumneavoastră personale din cauza unor restricţii legale. Dacă vă refuzăm cererea de acces, vă vom comunica motivul acestui refuz.
  • Imposibilitatea identificării: În anumite cazuri, s-ar putea să nu vă putem identifica datele personale din cauza elementelor de identificare pe care ni le furnizați în cerere. În astfel de cazuri, dacă nu vă putem identifica drept persoană vizată, nu putem da curs cererii dumneavoastră în conformitate cu această secțiune, cu excepția cazului în care ne oferiți informații suplimentare care să ne permită să vă identificăm. Vă vom informa și vă vom da posibilitatea de a ne oferi astfel de detalii suplimentare.
  • Exercitarea drepturilor dumneavoastră: Pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să ne contactați în scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact oferite în secțiunea 8 de mai jos.

6.  DREPTUL DE A DEPUNE O PLÂNGERE

Dacă aveţi o nemulţumire cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră, am prefera să ne contactaţi pe noi direct pentru a vă putea soluţiona problema. Cu toate acestea, puteţi contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal prin website-ul lor (www.dataprotection.ro), sau le puteţi scrie la:

Nume: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Adresă: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România

Telefone:

Fax:

  • +40.318.059.602

Email:

[email protected]

7.  MODIFICĂRI PRIVITOARE LA NOTA DE INFORMARE

Ne rezervăm dreptul de a ne modifica, atunci când considerăm oportun, practicile de protecţie a datelor și de actualiza și modifica prezenta notă de informare în orice moment. Din acest motiv, vă încurajăm să verificaţi periodic prezenta notă de informare . Această notă de informare este actualizată la data la care apare în partea superioară a documentului. Vom trata datele dumneavoastră personale conform notei de informare în baza căreia sunt colectare datele respective, cu excepția cazului în care avem consimțământul dumneavoastră de a le trata altfel.

8. INFORMAȚII DE CONTACT

Vă rugăm să adresați întrebările dumneavoastră privind subiectul protecției datelor și orice cerere pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră la următoarele informații de contact ale responsabilului nostru cu protecţia datelor personale:

Funcţie: Referent cu Protecția Datelor

Email: [email protected],

Adresă: București, Bd. Mărăsti nr. 65-67, Intrarea D, Pavilion D, Sector 1, Cod Poștal 011465,

Tel: +40 031 4075555, Fax: +40 031 8055942.

Vom cerceta și vom încerca să soluţionăm orice astfel de reclamaţie sau cerere cu privire la drepturile dumneavoastră.

Dacă nu sunteţi mulţumit(ă) de răspunsul primit, puteţi depune o reclamaţie şi la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei date se regăsesc mai sus în secţiunea 6.

Setări confidențialitate