Polițele RCA se scumpesc. Care este categoria de șoferi care va plăti cel mai mult și cu cât vor crește prețurile

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 sep 2022, 09:25

Polițele RCA se scumpesc. Care este categoria de șoferi care va plăti cel mai mult

Sursa: Istock

Polițele RCA se scumpesc. Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut publice noile tarife de referință în ceea ce privește polițele RCA, ceea ce înseamnă că și prețurile vor crește semnificativ.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că polițele RCA se scumpesc și toate categoriile de șoferi urmează să fie afectate.

Prețurile vor fi mult mai mari decât cele de la începutul acestui an.

Polițele RCA se scumpesc

Cel mai mult vor trebui să scoată din buzunar șoferii care au vârsta sub 30 de ani, deoarece ei sunt considerați ca având cea mai puțină experiență. În cazul lor, creșterea va fi între 13% și 23%.

Așadar, conform ziare.com, șoferii care au mașini cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500

de centrimetri cubi ar putea scoate din buzunar, în fiecare an, mai mult de 4.100 de lei.

În ceea ce privește mașinile cu o capacitate cilindrică mai mică de 1200 de centimetri cubi, tariful de referință va fi de 1532 de lei. De asemenea, criteriile sunt următoarele:

  • - 1201-1400 cmc- 1.631 de lei,
  • - 401-1.600 cmc- 1.875 de lei,
  • - 601-1.800 cmc- 1.994 de lei,

Citeste si: Cartofii prăjiți se scumpesc. Vom plăti aproape dublu pentru a ne face poftele

  • - 801-2.000 cmc- 2.163 de lei,
  • - 001-2.500 cmc- 2.886 de lei,
  • - Peste 2.500 cmc- 4.140 de lei.

Șoferii cu vârsta cuprinsă între 31 și 40 vor plăti cel mult 2.590 de lei, cei între 41 și 50 vor plăti cel mai mult suma de 2.500 de lei, iar șoferii care au între 51 și 60 de ani vor scoate din buzunare cel mult 2.587

de lei.

Polițele RCA ar fi trebuit să se ieftinească

Cu toate că noile prețuri au fost anunțate, de fapt, experții din domeniul asigurărilor au anunțat ieftiniri de preț din acest punct de vedere. Cu toate că diferența de preț nu ar fi urmat să fie una prea importantă, polițele RCA ar fi trebuit să fie mai ieftine începând cu data de 10 septembrie.

„Vedem că piaţa s-a stabilizat, preţurile au ajuns la un echilibru. Concurenţa s-a manifestat, au apărut concurenţi noi în piaţă.

Pe multe categorii, preţurile au luat-o un pic în jos şi s-au înregistrat şi scăderi. Scăderi care ar putea continua, mai ales că, din 10 septembrie, se vor schimba regulile de vânzare”, a spus Dorel Duță, președintele UNSICAR.

Polițele RCA se scumpesc. Care este categoria de șoferi care va plăti cel mai mult și cu cât vor crește prețurile

„Putem ajunge la nişte reduceri de două puncte procentuale. La asigurători se vor practica probabil aceleaşi preţuri. Pentru că şi compania de asigurare este obligată să includă în preţ nişte cheltuieli de administrare.

Citeste si: Un aliment vital pentru oameni ajunge să fie un lux pentru multe persoane. Prețurile aproape s-au dublat

În plus, s-ar putea să vedem scăderi de preţuri şi la RCA-ul cumpărat din mediul online, având în vedere că pe internet există costuri de vânzare mai mici decât în cazul brokerilor sau agenţiilor fizice. Cumulat, poate ajungem la un 10%. Ce mai scade din preţul RCA, ce mai scade un pic de la brokeri”, a trsnsmis și Răzvan Pavel, reprezentant al unei companii de asigurări din acest domeniu.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies