Poarta denumirea de adapost public pentru animale, dar in realitate este un lagar al mortii! Tomberoane pline de catelusi morti, cranii care ies din fosa septica si zeci de suflete chinuite!

Editor: Adelina Minulescu Author: A.M.
Actualizat: 21 sep 2020, 12:25

Desi scena cutremuratoare vorbeste de la sine, suntem mintiti în fata de cei platiti sa aiba grija de bietele animale.

Zeci de sesizari si nenumarate telefoane am primit de la locuitorii orasului Barlad care de ani buni sunt martorii unor atrocitati platite cu bani grei de Primarie. Nimeni nu i-a bagat in seama atunci cand au vrut sa scoata la lumina cruzimile din asa zisul adapost public. Noi ne-am deplasat la locul faptei si am trezit autoritatile din somn. Ceea ce am gasit intrece orice limita.


Intre timp neregulile ies la iveala una

dupa alta.Dupa cateva zeci de minute isi fac aparita si autoritatile. Impreuna cu un echipaj de politie si un criminalist il intampinam si pe seful adapostului care nu vede nicio neregula.


Nici atunci cand il punem in fata faptului implinit, seful adapostului nu recunoaste nimic. Ba chiar ne sfideaza. L-am sunat si noi pe medicul veterinar care nu s-a sinchisit sa se prezinte la serviciu nici macar atunci cand era asteptat de autoritati.


Legea 258/2013  privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.
Anexa nr. 1, litera C:- CONDITII MINIME pentru functionarea unui adapost pentru caini


1) Zilnic fiecare animal va fi examinat clinic, iar orice eveniment medical va fi inregistrat in fisa individuala si in registrul central.

2. Examinarea se va face de catre medicul veterinar al adapostului sau in lipsa acestuia, de catre

tehnicianul veterinar.


Lista cu nereguli este lunga. De la mizeria si adaposturile infecte pana la cabinetul medical care este de fapt o rulota nefunctionala. Medicul insa, continua sa ne spuna verzi si uscate.


Mai mult femeia a fost nevoita sa plateasca serviciile de sterilizare care prin lege sunt gratuite.

Pe langa acestea nu am vazut nicun carnet de sanatate si nici vreo fisa care atesta sanatatea animalelor sau
felul in care si-au gasit sfarsitul. Primaria Barlad a alocat din 2010 si pana acum din banii cetatenilor aproape 600.000 de mii de lei.
Angajatii directiei sanitar veterinare au ridicat toate cadavrele in vederea necropsiei iar politia a facut toate demersurile pentru a se deschide o ancheta penala.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”