Platim sanatatea, dar pentru ce? Bolnavii continua sa scoata bani din buzunare cand ajung la spital VIDEO

Care sunt serviciile medicale de care avem parte daca platim asigurarile de sanatate? Este o intrebare la care nici macar cei care iau deciziile nu stiu sa raspunda.

Promisiuni sunt multe, dar bolnavii din spitale continua sa aduca de acasa pansamente si medicamente.

 

Bani trebuie sa plateasca si cei carora li se recomanda analize banale de sange, ca sa nu mai vorbim de investigatiile medicale scumpe pe care nu si le permit.

 

La pachetul minim de servicii medicale de care vor putea beneficia asiguratii inca se lucreaza. Deocamdata, nimeni nu stie care sunt acestea.

 

De la minister, vocile sunt insa extrem de optimiste: nicio internare nu va mai presupune costuri suplimentare pentru pacienti.

 

Toti pacientii din Romania, atunci cand vor fi spitalizati, vor avea la dispozitie toate medicamentele si posibilitatea de a face investigatii medicale de care au nevoie.

 

Cei care vor finaliza acest pachet minim de servicii au si o explicatie pentru numarul mare de prezentari la urgente: imposibilitatea de a cere ajutorul medicilor de familie de vineri seara si pana luni dimineata, absenta unor centre de permanenta dar si desfiintarea mai multor spitale.  

 

Unele dintre spitalele care sunt reevaluate fie se vor redeschide intr-o anumita forma, fie se vor reorganiza in astfel de centre multifunctionale care ofera inclusiv spitalizare de zi.

 

Ministerul gandeste un pachet minimal de servicii medicale si pentru romanii nevoiasi care nu isi permit nici macar o aspirina, un algocalmin sau un paracetamol.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate