Peste 60.000 de bilete de tratament balnear le vor fi oferite pensionarilor și salariaților în acest an

Author: Cristina Mocanu

Peste 60.000 de bilete de tratament balnear le vor fi oferite pensionarilor și salariaților în acest an

Sursa: https://pixabay.com/

Guvernul a hotărât ca în acest an să le ofere angajaților și pensionarilor peste 60.000 de bilete la tratamentele balneare.

Numărul biletelor de tratament balnear de care vor putea beneficia atât pensionarii,

cât și salariații care suferă de diverse afecțiuni medicale depășește 60.000 în acest an.

Numărul biletelor de tratament balnear, oferite de stat, depășește 60.000 în acest an 

Conform proiectului de HG, care mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica, se stabilește asigurarea, în 2023, a unui număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

Citește și: Cancerul lovește tot mai mulți oameni la 30 și 40 de ani- Afla de ce!

La acest număr de bilete o să mai fie adăugat și bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Cum vor putea fi achiziționate biletele de tratament balnear

Aceste bilete le vor fi oferite persoanelor îndreptățite, la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament.

Biletele se acordă la cerere doar unor categorii de persoane care dovedesc că au nevoie de un astfel de tratament pentru afecțiunile lor medicale. Mai exact, vor putea beneficia de un bilet de tratament în acest an cei ce sunt asigurați în sistemul public de

pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special.

Cei care vor dori să se înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament vor trebui să depună la sediul casei teritoriale de pensii o cerere, urmând ca restul documentelor să fie atașate la momentul eliberării biletului.

Citește și: Guvernul României a aprobat: 27 de spitale vor fi reabilitate sau construite prin PNRR

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

 

De ce acte aveți nevoie?

- Actele necesare pentru obținerea biletelor sunt, de principiu, următoarele:

- Document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie, care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

- Declarație pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, cu excepția persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi, care se va prezenta la momentul eliberării biletului;

- Biletul de trimitere- formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societățile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original la momentul eliberării biletului).

 

Vesti bune pentru pensionari! Ce vor primi 60.000 de romani in 2020

Conform CNPP, cererile de acordare a biletelor de tratament balnear sunt ierarhizate în funcție de punctajul obținut de fiecare cerere în parte. Apoi, dacă se întâmplă ca mai multe cereri să aibă același punctaj, departajarea se va face în funcție de numărul de bilete de tratament de care a beneficiat fiecare persoană în ultimii doi ani. Așadar, vor avea mai multe șanse să plece la tratament persoanele care au fost doar o dată sau nu au fost deloc în stațiune în ultimii doi.

Pentru a putea fi aplicat acest proiect este nevoie ca acesta să fie publicat în Monitorul Oficial.

Sursă: avocatnet.ro

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.