Permis Auto 2022. Care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere

Autor: Bianca Vidoi

Cum se obține acum permisul de conducere

Sursa: unsplash

Anul 2022 a venit cu schimbări în ceea ce privește obținerea permisului de conducere, noi condiții s-au adăugat, acum nu toată lumea mai poate să aibă carnet.

Numărul mare de accidente rutiere ce se întâmplă anual în România au îngrijorat guvernul și a dus la schimbarea Codului Rutier.

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi! Numărul foarte mare de accidente a impus noi măsuri

De ce condiții trebuie să ținem cont când vrem să obținem permisul de conducere

Una dintre cele mai importante schimbări pe care le-a avut Codul Rutier a fost implementată în la începutul anului 2022, atunci când s-a decis ca doar persoane cu peste 10 clase terminate pot să obțină un permis de conducere valid.

Un alt proiect dezbătut pentru obținerea permisului de conducere este făcută pentru a elimina timpul de așteptare dintre proba teoretică sau sala și examenul practic sau traseu.

De altfel, este posibil ca instructorul auto să fie în mașină în momentul examenului practic, având un rol în cadrul comisiei de examinare.

Citeste si: Accident îngrozitor în Năvodari, lângă rafinăriei Petromidia- O persoană a murit și alte două, rănite, între care un copil

O mare schimbare care este dezbătută în continuare, cea prin care atât proba teoretică, cât și proba practică să poată fi susținute oriunde în țară, nu doar în orașul în care ai actul de identitate sau viza de flotant.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce a determinat schimbările

România a ajuns să fie prima în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere din Uniunea Europeană, fiind urmată de Bulgaria. Acest lucru a ajuns să fie îngrijorător pentru cetățeni, dar și pentru guvern și se dorește o schimbare pentru siguranța oamenilor din România.

Citeste si: Ajutor de deces 2022. Câți bani primesc de la stat familiile pentru o înmormântare

„Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Nu putem asista pasivi la pierderea de vieţi omeneşti şi cea mai simplă cale este prevenţia.

Cred că educaţia rutieră poate fi un pas înainte, în sensul în care, pe de o parte, poate ajuta la conştientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă şi – pe de alta – îi pregăteşte pe şoferi să conducă defensiv.

De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieţi omeneşti, motiv pentru care am propus obligativitatea unui curs de prim ajutor ca o precondiţie pentru obţinerea permisului.”, a anunțat Cosmin Poteraș, conform unui comunicat de presă al USR.

 

Surse: economie.hotnews.ro, promotor.ro, romaniatv.net

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!