PERICOLUL este meseria lor! Ei sunt militarii romani care distrug munitiile si dispozitivele explozive

PERICOLUL este meseria lor! Ei sunt militarii romani care distrug munitiile si dispozitivele explozive

Pericolul este meseria lor. Acolo unde sunt bombe care stau sa explodeze atunci intervin ei: specialistii EOD ai armatei romane.

Sunt cei care distrug munitiile si dispozitivele explozive. Duc o lupta contra cronometru cu secundele, cu precizia, dar si cu propria viata. O clipa de neatentie si totul poate sari in aer.

 

Orice masina sau colet suspect le aduc in fata noi provocari. Sunt acele clipe cand adrenalina le curge prin vene si cand pulsul se ridica ametitor. Primii care cerceteaza zona in astfel de situatii sunt sergentul Costin Dinca si cainele sau, Lord.

 

Militarii romani au un coleg patruped care ii ajuta sa descopere bombele bine ascunse. Lord, un frumos ciobanesc german, este antrenat sa adulmece explozibilul. Nu a dat gres niciodata.

 

Dupa ce intervine Lord si robotelul, este randul specialistilor sa intre in scena. Plutonierul Mihai Iancu se imbraca intr-un costum special ca sa-l apere in caz ca bomba este detonata accidental.

 

Apoi, dupa ce bomba este distrusa, militarul ia probe ca sa vada ce tip de explozibil a fost folosit.

 

Nu e o meserie tocmai usoara. Militarilor romani, caliti in teatrele de operatiuni din Afganistan, le place sa spuna ca viata lor este doar un "pericol calculat".

 

Grupul 2 EOD este o structura destinata NATO si subordonata Comandamentului Diviziei 1 Infanterie "DACICA".

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate