Percheziții în Bihor! 30 de persoane sunt suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa asigurări

Author: Diana Tilă
Actualizat: 03 oct 2023, 02:30

Percheziții în Bihor! 30 de persoane sunt suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa asigurări

Sursa: PixaBay

Escrocherie uriașă în Bihor! Mai multe persoane sunt bănuite că au înscenat accidente rutiere pentru a înşela societăţile de asigurări.

Polițiștii și procurorii bihoreni fac marți, 3 ianuarie, 24 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de fraudarea unor companii de asigurări, potrivit unui comunicat al poliției.

Citește și: Zeci de parcheziții la maneliștii care au încasat ilegal indemnizații în pandemie. Dan Armeanca, Cristi Dules și Dan Bursuc ar fi printre cei audiați

Percheziții în Bihor! 30 de persoane sunt suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa asigurări

Polițiștii au transmis că 30 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani sunt suspecte de înșelăciune. 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori. 

În acest context, persoanele ar fi produs 21 de accidente, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăți de asigurări.

În plus, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor, potrivit politiștilor.

Citește și: Ce secrete vor să afle rușii despre țara noastră! Rusia și-a crescut acțiunile de spionaj în România

”În cursul acestei dimineți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, desfășoară 24 de percheziții domiciliare, în județul Bihor, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, înșelăciune privind asigurările, fals material în

înscrisuri oficiale, fals informatic și fals în declarații.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Activitățile se desfășoară împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, de la Serviciul de Ordine Publică, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, de la Poliția Municipiului Oradea și de la Poliția Municipiului Marghita, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 30 de persoane, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori.

Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăți de asigurări.

Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

La finalizarea perchezițiilor, vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane.

Acestea vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor.

 


Spiritele nu par să se calmeze deloc între Roberta și Sebastian. Deși s-au întâlnit, inițial, pentru a vorbi despre punctul în care se află, în prezent, cei doi au început un nou scandal.