Percheziții în Bihor! 30 de persoane sunt suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa asigurări

Author: Diana Tilă

Percheziții în Bihor! 30 de persoane sunt suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa asigurări

Sursa: PixaBay

Escrocherie uriașă în Bihor! Mai multe persoane sunt bănuite că au înscenat accidente rutiere pentru a înşela societăţile de asigurări.

Polițiștii și procurorii bihoreni fac marți, 3 ianuarie, 24 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de fraudarea unor companii de asigurări, potrivit unui comunicat al poliției.

Citește și: Zeci de parcheziții la maneliștii care au încasat ilegal indemnizații în pandemie. Dan Armeanca, Cristi Dules și Dan Bursuc ar fi printre cei audiați

Percheziții în Bihor! 30 de persoane sunt suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa asigurări

Polițiștii au transmis că 30 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani sunt suspecte de înșelăciune. 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori. 

În acest context, persoanele ar fi produs 21 de accidente, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăți de asigurări.

În plus, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor, potrivit politiștilor.

Citește și: Ce secrete vor să afle rușii despre țara noastră! Rusia și-a crescut acțiunile de spionaj în România

”În cursul acestei dimineți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, desfășoară 24 de percheziții domiciliare, în județul Bihor, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, înșelăciune privind asigurările, fals material în

înscrisuri oficiale, fals informatic și fals în declarații.

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Activitățile se desfășoară împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, de la Serviciul de Ordine Publică, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, de la Poliția Municipiului Oradea și de la Poliția Municipiului Marghita, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 30 de persoane, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori.

Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăți de asigurări.

Dupa Duduieni, inca un clan luat cu asalt de Politie. Captura socanta la clanul Sadovenilor: zeci de arme albe, peste 150.000 de euro, droguri si bijuterii de aur

Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

La finalizarea perchezițiilor, vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor.

 


Suzan din serialul Totul pentru familia mea și-a uluit fanii cu o apariție tulburătoare! Renumita actriță Ahu Yağtu părea transformată la nivelul fetei, dând impresia că a recurs recent la o nouă intervenție estetică, dar care a eșuat!