PENSII 2021: Guvernul a decis ca recalcularea pensiilor să se facă mai repede. Toți pensionarii trebuie să știe asta

Author: Ana Dinu
Actualizat: 12 aug 2021, 11:22
Se recalculeaza pensiile mai repede

Vești bune pentru pensionarii din România. S-a decis în ședința de Guvern ca pensiile cetățenilor să fi recalculate mai repede decât s-a preconizat.

Potrivit ultimelor date, un funcționar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii prestează servicii în folosul a aproximativ 1.800 de pensionari.

Guvernul suplimentează personalul din casele teritoriale de pensii

Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a rezolva problema deficitului angajaților care să poată participa la evaluarea celor aproximativ 5 milioane de pensii din sistemul public aflate în plată.

Acest proces de evaluare va sta la baza recalculării pensiilor, după o nouă formulă care să elimine inechitățile din prezent, astfel, se urmărește ca pensiile să fie egale indiferent de gen sau de data ieșirii la pensie, potrivit Ministerului Muncii.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii se arată că, Ordonața de urgență adoptată miercuri stabilește selectarea prin concurs a 1.000 de persoane, 800 cu studii superioare și 200 cu studii liceale, care vor să desfășoare activitatea în baza unor contracte de colaborare pe perioadă nedeterminată, până la data de 31 decembrie 2022.

Citeste si: Pensii 2021. Iată cum pot obţine românii pensiile internaţionale. Acestea sunt condiţiile de acordare şi lista documentelor necesare

”Ne-am asumat, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, să finalizăm procesul de digitalizare a celor 5 milioane de dosare de pensii până la sfârşitul lui 2022. Pentru a putea respecta acest termen, avem nevoie urgentă de suplimentarea personalului din casele de pensii din toată ţara.

Digitalizarea dosarelor de pensii este o etapă esenţială a procesului de reformă, pentru că ea va permite ulterior recalcularea tuturor pensiilor din România conform noii legi pe care o avem în lucru. Vrem să respectăm calendarul asumat pentru reforma sistemului de pensii, pentru că au fost deja prea mulţi ani în care pensionarii au avut de suferit”, a declarat Raluca Turcan.

Potrivit ultimelor date, un funcționar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii prestează servicii în folosul a aproximativ 1.800

de pensionari.

Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat de 1400 de lei pentru plata facturilor

”În aceste condiţii, numărul necesar de personal în structurile CNPP este estimat la 5.500 de angajaţi, faţă de 3.480 câţi există în prezent, din care doar 3.186 au atribuţii de stabilire şi plată a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de acte normative cu caracter special gestionate de Casa Naţională de Pensii Publice, precum şi de evidenţă a asiguraţilor şi activităţile conexe”, au arătat reprezentanţii ministerului.

Citeste si: Vești importante pentru PENSIONARII care locuiesc în străinătate. Care sunt condițiile de acordare a pensiilor internaționale

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies