Doliu in Romania. Marele scriitor Paul Goma a murit din pricina coronavirusului!

Marele scriitor roman Paul Goma, dizident anti-comunist, a murit in Franta dupa ce a contractat coronavirus.

„Am primit vestea tristă a dispariției unuia dintre marii disidenți anticomuniști ai României. Paul Goma a fost un supraviețuitor. În tinerețea sa a rezistat regimului de exterminare din închisorile comuniste Jilava și Gherla, apoi în domiciliul forțat din Bărăgan. În anii maturității a făcut față atacurilor îndreptate contra lui de Nicolae Ceaușescu însuși și persecuțiilor la care a fost supus de Securitate, apoi lungului exil ca persoană lipsită de cetățenie. Astăzi a fost ucis de inamicul nevăzut și necruțător care amenință umanitatea. Atunci când Revoluția era încă departe și când comunismul părea de neclintit, Paul Goma a reușit aproape de unul singur să ne trezească și să ne cheme la luptă”, a transmis premierul Ludovic Orban.

„Pentru noi el va rămâne întotdeauna vocea care a cerut ca regimul ceaușist să respecte drepturile omului, un nume care în ultimele decenii ale comunismului a trezit speranța și a întărit rezistența în sufletele noastre. Dumnezeu să îl odihnească!”, a mai spus Ludovic Orban.

Paul Goma avea 84 de ani. El a decedat in noaptea de 24 spre 25 martie la spitalul La Pitié Salpetriere din Paris, acolo unde se afla internat dupa ce a fost infectat cu coronavirus.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate