Doliu in Romania. Marele scriitor Paul Goma a murit din pricina coronavirusului!

,

Marele scriitor roman Paul Goma, dizident anti-comunist, a murit in Franta dupa ce a contractat coronavirus.

„Am primit vestea tristă a dispariției unuia dintre marii disidenți anticomuniști ai României. Paul Goma a fost un supraviețuitor. În tinerețea sa a rezistat regimului de exterminare din închisorile comuniste Jilava și Gherla, apoi în domiciliul forțat din Bărăgan. În anii maturității a făcut față atacurilor îndreptate contra lui de Nicolae Ceaușescu însuși și persecuțiilor la care a fost supus de Securitate, apoi lungului exil ca persoană lipsită de cetățenie.

Astăzi a fost ucis de inamicul nevăzut și necruțător care amenință umanitatea. Atunci când Revoluția era încă departe și când comunismul părea de neclintit, Paul Goma a reușit aproape de unul singur să ne trezească și să ne cheme la luptă”, a transmis premierul Ludovic Orban.

„Pentru noi el va rămâne întotdeauna vocea care a cerut ca regimul ceaușist să respecte drepturile omului, un nume care în ultimele decenii ale comunismului a trezit speranța și a întărit rezistența în sufletele noastre. Dumnezeu să îl odihnească!”, a mai spus Ludovic Orban.

Paul Goma avea 84 de ani. El a decedat in noaptea de 24 spre 25 martie la spitalul La Pitié Salpetriere din Paris, acolo unde se afla internat dupa ce a fost infectat cu coronavirus.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Gestul impresionant al unui preot diagnosticat cu coronavirus. De ce a refuzat ventilatorul mecanic?

Talibanii au încercuit unul din marile orașe ale Afganistanului: 'Dacă armata nu primește sprijin aerian, va fi o catastrofă'

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Doliu in sportul romanesc! Fostul rugbyst international U-20 Antonio Melinte a decedat la doar 22 de ani

Ultima ora! Actualizare 25 martie: 906 de cazuri de COVID-19 in Romania, 13 decedati!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies