Pasca cu branza si stafide. Reteta traditionala

Reteta de pasca cu branza si stafide este economica si usor de facut.


In articol:

Pasca cu branza si stafide. Ingrediente pentru pască:

Aluat: 1 pliculeţ drojdie uscata

3 gălbenuşuri

80 g unt/margarină topită

3 plicuri zahăr vanilat

100 g zahăr

1 linguriţă rasă de sare

200 ml lapte

coajă de lămâie

cca 400 g făină

Pasca cu branza si stafide. Umplutura pentru pască:

500 g brânza de vaci

300 g smântână

150 g stafide înmuiate în rom

5 plicuri zahăr vanilat

1 linguriţă coajă de lamaie

4 linguri de griş

150 g zahăr

3 ouă

Citeste si: Drob de pui cu ciuperci. Reteta pentru masa de Paste

Citeste si: Cozonac fara framantare. Reteta celui mai pufos cozonac cu nuca si cacao

Pasca cu branza si stafide. Mod de preparare:

Am pregătit o maia din drojdie, 2 linguriţe de zahăr, 2 linguriţe de făină şi 4-5 linguri de lapte călduţ pe care am lasat-o la dospit 15 minute. Separat am pus laptele cu zahărul şi zahărul vanilat la fiert până s-a topit complet zahărul.

Am pus făina într-un vas mare şi am făcut o adâncitură în mijloc. Am adaugat maiaua, laptele uşor răcit, gălbenuşurile frecate cu sarea şi coaja de lămâie. Am omogenizat bine aluatul şi am început să adaug treptat din untul topit şi am frământat bine până ce aluatul nu s-a mai lipit de mâini. L-am lasat la dospit la loc călduţ, acoperit cu un prosop timp de 60 de minute.

Între timp am pregătit umplutura: am mixat brânza de vaci cu zahărul şi zaharul vanilat, apoi am adăugat treptat câte un ou şi am mixat bine după fiecare. Cu o paletă am încorporat uşor smântâna ,grişul şi stafidele .

Am împărţit aluatul în două. Prima parte am pus-o în tava tapetată cu unt şi am ridicat-o uşor pe peretii tăvii cât să încapă umplutura. Am pus umplutura şi am nivelat bine.

Am oprit 1/3 din restul de aluat apoi celălalt rămas l-am împărţit în 2. Am intins fiecare parte într-un şnur subţire apoi le-am împletit. Am pus împletitura peste brânză de jur împrejurul tăvii, apoi din restul de aluat am format o cruce pe care am aşezat-o pe mijlocul păscuţei.

Am mai lăsat-o la dospit 15-20 de minute apoi am introdus-o în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră.

Citeste si: Drob de miel. Reteta traditionala

Citeste si: Pască moldovenească. Rețetă simplă din Bucovina

Citeste si: Quesadilla - reteta mexicana

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate