Parada de 1 decembrie 2019. Programul paradelor militare de la București și Alba Iulia

Parada militară de 1 decembrie va avea loc, la fel ca și în ceilalți ani, la București și la Alba Iulia, orașul Marii Uniri.Militarii se pregătesc intens pentru parada de 1 decembrie, care va arăta cetățenilor ce are mai bun Armata Română în materie de dotări și personal.

Parada militară de 1 decembrie din București

Ceremoniile militare din București, cu ocazia zilei de 1 decembrie, vor începe la ora 9.00.

O ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori se va desfășura la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

La ce oră începe parada militară în București

Parada militară de 1 decembrie este prevăzută să aibă loc începând cu ora 11, în Piața Arcului de Triumf. Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, vor fi la parada militară de duminică, 1 Decembrie, transmite libertatea.ro.

Aceasta are loc începând cu ora 11.00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, arată reprezentanții Ministerului Apărării.

Citeste si: Prognoza meteo. Cum e vremea in weekendul 29 noiembrie - 1 decembrie 2019

Citeste si: De 1 Decembrie, Kanal D sărbătoreşte româneşte! ”Stirile Kanal D”, “Asta-i Romania!”, “Roata Norocului” si “ROventura”, editii speciale, prin care vor marca Ziua Nationala a Romaniei

La ce oră începe parada militara în Alba Iulia

La Alba Iulia, Parada Militară de 1 decembrie va avea loc începând cu orele 13. Manifestările socio-culturale încep însă de la ora 10, potrivit alba.24.ro.

Ora 10.00 Ceremonie militară – depuneri de coroane și jerbe de flori – Monumentul Unirii

Ora 10.30 Zâmbet tricolor – face painting pentru copii – esplanada Muzeului Național al Unirii

Ora 11.00 Marea Adunare Națională și Primirea soliilor Cetăților de Scaun – Citirea ”Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, discursuri, reconstituire istorică – Sala Unirii

Ora 12.00 Te Deum – Catedrala Încoronării

Ora 13.00 Ceremonie militară – defilarea trupelor și tehnicii militare – Bulevardul 1 Decembrie 1918

Parada militară de 1 decembrie de la Alba Iulia este prevăzută să se încheie la orele 14 dar activitățile culturale organizate de primăria orașului vor continua până seara.

Cine transmite parada militara de 1 decembrie

parada de 1 decembrie

Parada militară de 1 decembrie 2018 va fi transmisă live de principalele posturi de televiziune, și pe fluxurile de facebook ale multora dintre instituțiile media. Nu a fost încă anunțat oficial cine va transmite parada, dar în anii trecuți parada de 1 decembrie a fost transmisă de PROTV, DIGI24 și TVR 1.

Cum va fi vremea la parada militara de 1 decembrie

De 1 decembrie, minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade Celsius, mult peste valorile înregistrate anul trecut de Ziua Națională, când temperaturi maxime s-au încadrat, în general, între -9 și 2 grade Celsius, iar cele minime între -16 și -4 grade. Apariția ploilor va fi posibilă dar vor fi, în general, slabe, potrivit meteorologilor.

sursa: libertatea.ro

Citeste si: Unii s-au nascut in Romania si au ramas in Romania! Altii i-au dus numele in toata lumea! Romani printre romani si straini printre romani, duminica, intr-o editie speciala "Asta-i Romania", de 1 Decembrie, de la ora 22:00, la Kanal D!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate