Personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea Papei Francisc a luat în calcul oprirea tratamentului pentru a-i permite acestuia să moară în pace. Suveranul Pontif a avut o serie de crize respiratorii în timpul spitalizării, iar două dintre acestea au pus viața Papei în pericol.
Citește și: Papa Francisc a fost externat din spital! Care este starea de sănătate a Suveranului Pontif
Medicii lui Papa Francisc au luat în considerare întreruperea tratamentului pentru a-i permite să moară în pace
Potrivit declarațiilor medicului șef Sergio Alfieri, oferite pentru publicația italiană Corriere della Sera, momentul critic a avut loc pe 28 februarie, când Papa a suferit o criză respiratorie severă și și-a inhalat propria vomă. Această complicație a pus serios în pericol viața liderului Bisericii Catolice, ceea ce a determinat medicii să ia în considerare toate opțiunile, inclusiv oprirea tratamentului activ, pentru a evita suferința prelungită.
Cu toate acestea, decizia medicilor a fost de a continua tratamentul Sfântului Împărat.
„A trebuit să alegem dacă să ne oprim și să îl lăsăm să se ducă sau să forțăm lucrurile și să încercăm toate medicamentele și terapiile posibile, riscând foarte mult să afectăm alte organe. Și, în cele din urmă, am ales această cale”, a spus Alfieri.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Ce a transmis Papa Francisc după ce a fost externat
După o perioadă de 38 de zile de spitalizare – cea mai lungă de la alegerea sa ca papă în urmă cu 12 ani – Papa Francisc a fost externat pe 23 martie. În timpul acestei spitalizări, a suferit mai multe crize respiratorii, două dintre acestea fiind considerate deosebit de periculoase, conform declarațiilor anterioare ale doctorului Alfieri.
Suveranul Pontif a mai avut probleme de sănătate de-a lungul pontificatului său. Cu toate acestea, în ciuda dificultăților, Papa Francisc a demonstrat o ambiție remarcabilă, reușind să depășească această perioadă critică.
Papa Francisc a declarat miercuri că Iisus continuă să iasă în căutarea celor pierduți sau fără speranță într-o cateheză intitulată „Iisus Hristos Speranța noastră”.
În cateheza sa scrisă, lansată de Vatican pe 2 aprilie, Sfântul Părinte a descris întâlnirea lui Isus cu Zaheu – un om „care pare iremediabil pierdut” – ca având un „loc special” în
„Poate că și noi simțim așa uneori: fără speranță. Să ne lăsăm găsiți de mila lui Dumnezeu, care vine mereu în căutarea noastră, în orice situație am fi pierdut ”, a scris el, potrivit catholicnewsagency.