Papa Francisc a fost dus de urgență la spital! Cu ce probleme se confruntă episcopul Romei

Author: Lavinia Medrea

Papa Francisc a fost dus de urgență la spital

Sursa: Twitter @m-jeffnaldo/@radiotv10rwanda - colaj Kanal D

Papa Francisc a fost internat de urgență în spital, la etajul 10 unde are un apartament special amenajat.

Papa Francisc a fost dus de urgență la Spitalul Gemelli din Roma, fapt care a pornit îngrijorări pentru întreaga Biserică Catolică.

Papa Francisc, dus de urgență la spital

Biroul de presă de la Vatican a anunțat, inițial, că Papa Francisc a mers la un control programat anterior.

La scurt timp, s-a aflat că era vorba despre o vizită spitalicească de urgență, episcopul simțindu-se rău după susținerea audienței generale din Piața San Pietro.

Citește și: Papa Benedict al XVI-lea a murit la 95 de ani. Acesta a decedat în reședința sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae

Potrivit unor surse apropiate de Vatican, Papa Francisc ar fi fost transportat cu ambulanța la spital, de urgență, din cauza unor probleme respiratorii și cardiace.

Ulterior, Suveranul Pontif a anunțat că-și anulează programul pregătit pentru următoarele două zile. După ce a ajuns la spital, Papa Francisc a fost supus unei tomografii, a fost internat în spital și informația s-a confirmat de la biroul de presă de la Vatican.

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Cu ce probleme se confruntă Papa de la Vatican

La acest moment, Papa Francisc se află internat în apartamentul său, special amenajat la etajul 10 al spitalului menționat anterior, acolo unde a stat și în 2021, timp de 11 zile, când a fost supus unei operații de colon.

Papa Francisc a rămas internat peste noapte, iar externarea lui va depinde de rezultatele analizelor la care a fost supus.

Papa Francisc a fost dus de urgență la spital! Cu ce probleme se confruntă episcopul Romei

Episcopul Romei suferă de o afecțiunea care afectează colonul, respectiv diverticulită, din cauza căreia a fost și operat în 2021, când i s-a tăiat o parte din colon. Papa de la Vatican are și o problemă la genunchi, astfel că de multe ori trebuie să folosească ori un baston, ori un scaun cu rotile, având multe apariții publice în aceste condiții.

Citește și: Papa Francisc critică condițiile de muncă in Bahrain! Afla de ce

Anul trecut, într-un interviu pentru Reuters, Papa Francisc a declarat că nu vrea să se opereze la genunchi, deoarece îi este frică de efectele negative ale anesteziei pe termen lung, pe care le-a experimentat și în 2021, după operația la colon, conform  Agerpres.