Tipurile de pahare de sticla pot fi potrivite cu tonul fetei de masa sau a tacamurilor. Cu toate acestea, este mai bine sa ai mai multe seturi diferite simultan si sa le folositi in functie de situatie. Gustul vinului depinde direct de tipurile de pahare de vin in care este turnat. Daca un anumit tip de vin este turnat in orice vas de baut, de exemplu, intr-un pahar oarecare, gustul si aroma acestuia vor diferi semnificativ. Vinul
Care sunt principalele tipuri de pahare de vin de la RoseHome?
Produsele din sticla sunt deosebit de igienice si elegante si sunt si mai ieftine decat cristalul. Tehnologiile moderne permit crearea diferitelor tipuri de pahare de sticla in orice forma si design. Si
In lista paharelor comercializare de RoseHome se regasesc brand-uri precum: Vicrila, Stolzle, Borgonovo, Ocean, Bormioli si Libbey.
Pahare de sticla potrivite pentru vin rosu
Paharele de sticla pentru vin Bordeaux sunt folosite mai des, deoarece in ele poate fi servit orice tip de vin rosu. Desi este mai bine sa le folosesti pentru a servi vinuri „grele”, imbatranite. Modelele de pahare pentru vin Bordeaux sunt intotdeauna mai mari decat alte tipuri de pahare de sticla, au un picior inalt si un volum moderat. Ele au un fund larg, care ajuta la dezvaluirea tuturor aromelor si gustului bauturii, iar peretii sunt usor ingustati. Paharele pentru vin Burgundie se servesc pentru a bea vinuri usoare, cu un caracter jucaus. Forma lor este mare, dar in inaltime sunt mai mici decat modelele Bordeaux. Aciditatea ridicata a vinurilor servite este compensata perfect de interactiunea cu oxigenul, care apare doar intr-o forma mare si rotunda a paharului. De remarcat este faptul ca degustatorii profesionisti folosesc adesea aceasta forma speciala in activitatea lor.
Pahare recomandate pentru vinuri albe
Paharele de sticla pentru vinurile albe sunt intotdeauna mai mici decat modelele de pahare de sticla pentru vin rosu. Forma lor este mai alungita si dreapta. Vinul alb este servit usor refrigerat. Pentru ca vinul sa fie la temperatura potrivita, se folosesc pahare cu volume mai mici. Formele mai mici necesita umplerea paharelor mai des si astfel, vinul nu are timp sa se incalzeasca. Tipurile de pahare pentru vinurile roz au forma bolului diferita, ca o lalea inflorita. Forma se ingusteaza usor, apoi se extinde pana la varf, permitand compozitiei alcoolului sa se evapore mai repede si sa lase o aroma pronuntata de fructe in interior. Daca nu ai aceasta forma la indemana, vinul trandafiriu poate fi servit in siguranta in paharele de sticla care sunt concepute pentru vinul alb.