ORA DE VARA 2020. Se mai schimba ora in Romania? Comisia Europeana asteapta notificarea asupra deciziei

,

ORA DE VARA 2020. Cand a propus Parlamentul European sa fie ultima schimbare pentru tarile din Uniunea Europeana si ce va face Roamania?


In articol:

ORA DE VARĂ 2020. PARLAMENTUL EUROPEAN a propus ca schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 să fie ultima pentru ţările din Uniunea Europeană care decid să-şi păstreze permanent ora de vară.

Statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept „ora de iarnă'”, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Ţările membre trebuie să notifice Comisia Europeană până în martie 2020 asupra deciziei lor.

ORA DE VARĂ 2020. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis anul trecut că primăvara anului 2019 va fi ultima dată când europenii trebuie să își schimbe ora.

Mai multe țări europene au contestat dorința lui Juncker, deoarece ar presupune mult prea multe schimbări în numeroase domenii de activitate, relateaza romania tv.

Din acest motiv, discuțiile ar putea ajunge la un consens abia în anul 2021, pentru a permite tuturor țărilor să facă o evaluare completă a consecințelor renunțării la ora de iarnă.

Pentru mulți români și europeni, schimbarea orei primăvara reprezintă un motiv de enervare, deoarece dorm mai puțin, și un motiv de fericire iarna, când noaptea în care se dă ceasul are cu o oră în plus.

Finlanda, țara care deține președinția rotativă a Consiliului UE și care susține renunțarea la ora de iarnă, speră să convingă țările membre ale Blocului comunitar să ia decizia finală în luna decembrie - dar chiar şi aşa, ea nu va fi aplicată decât cel mai devreme din 2021

În martie, Parlamentul European a aprobat o propunere legislativă care, dacă va fi adoptată de Consiliul European, va lăsa cale liberă fiecărui stat din Uniune, să aleagă dacă rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă.

În cazul care propunerea va trece, ultima dată când vom da ceasurile înainte sau înapoi va fi în martie sau în octombrie 2021, în funcţie de opţiunea autorităților de la noi.

ORA DE VARA 2020. Cand se da ceasul inapoi?

În anul 2020, se trece la ORA DE VARĂ 2020 în ultimul weekend din luna martie, adică în noaptea de sâmbătă spre dumunică, 28 - 29 martie 2020. Ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Ora 03:00 va deveni ora 04:00. Prin urmare, atunci vom dormi cu o oră mai puțin.

Citeste si: Ora de iarna: cum ne afecteaza fizic si nu numai trecerea la ora de iarna

Citeste si: ORA DE VARĂ 2019: Cum ne afectează schimbarea de ora și ce s-a descoperit

Citeste si: Se mai schimba ora in weekend in Romania? De acum E OFICIAL: anuntul facut de autoritati

 

Citește și:

Nelson Mondialu a spus adevaratul motiv pentru care Livian s-a despartit de Bianca: "Bravo lui, il astept acasa"

CE avertizează că NU sunt doze suficiente pentru vaccinarea tuturor europenilor împotriva Covid

Bianca a iesit la restaurant cu fostul iubit: "E un sentiment ciudat, dar si placut"

Horoscop saptamanal BANI si SUCCES, 10-16 februarie 2020. Influente si predispozitii pentru zodii

5 lucruri neobișnuite despre plantele carnivore


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies