OMS, avertisment serios privind Covid-19: "Să servească drept semnal de alarmă"

,
Covid 19
Numărul de noi cazuri de Covid-19 crește

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis un avertisment serios legat de Covid-19.

"Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi", a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat de Agerpres.

Cifrele legate de noi cazuri de Covid-19 au explodat în luna septembrie. Zona OMS din Europa, care include și Rusia, a ajuns la aproape 5 milioane de cazuri de Covid-19 și la peste 227.000 de decese.

În prezent se înregistrează între 40.000 și 50.000 de cazuri noi zilnic în această zonă. Vârful zilnic a fost înregistrat pe 11 septembrie, cu circa 54.000 de cazuri noi. Prin comparație, în primul val, din martie-aprilie, vârful l-a reprezentat data de 1 aprilie, cu 43.000 de noi infectări cu Covid-19.

ONU a precizat că perioada de carantinare de 14 zile pentru cei care intră în contact cu persoanele testate pozitiv cu Covid-19 nu va fi scurtată.

"Recomandarea noastră de 14 zile de carantină s-a bazat pe înţelegerea noastră asupra perioadei de incubaţie şi a transmiterii bolii şi o vom revizui doar pe baza unei schimbări a înţelegerii noastre privind ştiinţa, ceea ce nu este cazul până acum", a declarat Catherine Smallwood, responsabilă cu situaţiile de urgenţă ale OMS Europa, conform sursei citată mai sus.

Covid 19
Covid 19 pozitiv

România, vârfuri de noi infectări în septembrie

Ultima raportare, din 17 septembrie, indica 1.679 de cazuri noi din 24.025 de teste. Cu o zi înainte s-a înregistrat vârful absolut de noi cazuri de Covid-19 din țara noastră, 1.713 cazuri noi. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, preciza că numărul acestora includea și persoane infectate anterior care nu fuseseră raportate.

De la începutul pandemiei de coronavirus în țara noastră, 4.312 de persoane  și-au pierdut viața din pricina Covid-19.  Potrivit ultimului bilanț anunțat de Grupul de Comunicare Strategică, alte 27 de persoane din țara noastră au decedat din cauza virusului care face ravagii peste tot în lume.

De la începutul pandemiei pe plan global, 30.263.499 de persoane s-au infectat cu Covid-19. Dintre acestea, 948.640 și-au pierdut viața. SUA, India, Brazilia, Rusia, Peru și Columbia sunt statele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Rezultate Loto 6 din 49, joi, 17 septembrie. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE

BMW caută să angajeze oameni din România: construiesc o fabrică de 3 miliarde de euro în Ungaria

Rezultate Loto 6 din 49, joi, 17 septembrie. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de vineri, 18 septembrie - Prima parte - VIDEO. Mădălina, jignită de Seba. De ce nu mai vrea concurenta să audă de el?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies