Octavian Jurma, despre valul șase al pandemiei. Ce se întâmplă în România

,

Medicul Octavian Jurma a vorbit despre valul șase al pandemiei de Covid-19. Iată ce a declarat cercetătorul!


In articol:

Octavian Jurma a vorbit despre evoluția valului șase al pandemiei de coronavirus. Potrivit acestuia, cel mai optimist scenariu este scăderea cazurilor din august și o nouă creștere în septembrie – octombrie. Medicul susține că săptămâna trecută au fost înregistrate primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5.

Citeste si: Predicțiile medicului Octavian Jurma legate de COVID 19 se adeveresc! Marți avem recordul ultimelor 5 luni! Ce estima expertul

Octavian Jurma, despre valul șase al pandemiei. Ce se întâmplă în România

Recent, într-o postare pe contul personal de socializare, medicul Octavian Jurma a mărturisit că datele privind pandemia de coronavirus confirmă primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5.

Cu toate acestea, Octavian Jurma a precizat că viteza de creștere a internărilor în rândul copiilor rămâne la valori mai ridicate decât în rândul adulților.

„Săptămâna trecută a adus primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5, conform datelor oficiale. Astfel, numărul de cazuri noi a crescut cu 60%, cu 30% mai lent mai lent decât în săptămâna precedentă. De asemenea a scăzut și viteză de creștere a mediei internărilor atât în rândul adulților cât și al copiilor.

Chiar și așa, viteza de creștere a internărilor în rândul copiilor rămâne la valori mai ridicate decât în rândul adulților, trend care sper să se inverseze de săptămâna viitoare”, a scris, luni seară, pe Facebook, medicul Octavian Jurma.

Citeste si: Bilanț coronavirus 19 iulie 2022: Explozie de infectări- 8000 de cazuri noi. Care este situația la ATI și câte decese s-au înregistrat

De asemenea, medicul Octavian Jurma susține că se așteaptă ca în cursul zilei de marți să fie raportarea 6.000 de infectări cu noul coronavirus la nivel național.

Totuși el a mai adăugat că până în luna august ne putem aștepta în continuare la mii de infectări. „ Vestea bună este că, dacă accelerația continuă să scadă, e posibil să ne menținem sub 10,000 de cazuri până în luna august când ne putem aștepta la un vârf al valului 6 și la intrarea în platou sau faza descendenţa ”, mai afirmă medicul.

Octavian Jurma, despre situația din spitale

Octavian Jurma a prezentat și cel mai sumbru scenariu, dar și cel mai optimist. Potrivit acestuia,  ”cel mai optimist scenariu acum este platou sau faza descendența în august urmată de o nouă faza de creștere în septembrie/octombrie”.

Referitor la situația din unitățile sanitare, medicul susține că există posibilitatea ca numărul de spitalizări și decese să fie mai aproape de valorile din valul 5-Omicron-BA1/2 decât cele din valul 4-Delta.

„Este probabil că numărul de spitalizări și decese să fie mai aproape de valorile din valul 5-Omicron-BA1/2 decât cele din valul 4-Delta, deci situația va fi dificilă dar gestionabila în spitale cel puțin până în toamnă”, a mai afirmat JUrma.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 220 de război în Ucraina. Șeful centralei Zaporojie ar fi fost răpit de ruși, susține directorul Energoatom

Senator american vede 'foarte posibil' un atac al Rusiei pe teritoriu NATO

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Băiatul de 13 ani, din Galați, dat dispărut a fost găsit

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies