O tânără mamă din Sibiu și-a pierdut viața la spital, după ce a suferit „furia laptelui”. Femeia ar fi ignorat tratamentul pe care trebuia să-l urmeze

Author: Laura Macovei
Actualizat: 09 apr 2024, 10:14

O tânără mamă din Sibiu și-a pierdut viața la spital, după ce a suferit „furia laptelui”. Femeia ar fi ignorat tratamentul pe care trebuie să-l urmeze

Sursa: pexels.com

O altă tragedie lovește tinerele mame, care abia au dat naștere. Este cazul unei femei din Sibiu, care a murit în urma unei mastite, o infecție la nivelul sânilor.

La doar o săptămână după ce a avut pe lume o binecuvântare, o tânără mamă din Sibiu și-a pierdut viața.

Femeia a ajuns la spital, suferind de ceea ce medicii numesc „furia laptelui”. Doctorii i-au prescris tinerei o rețetă cu antibiotic și au trimis-o acasă, iar următoarea zi, femeia s-a întors la camera de gardă, acuzând stări grave.

Ucisă de „furia laptelui”

Femeia în vârstă de 32 de ani a născut în urmă cu o săptămână la o clinică privată din Sibiu, iar totul a decurs normal. Cu toate acestea, lucrurile au luat o turnură bruscă atunci când tânăra mamă a început să se simte rău, după o săptămână de la naștere.

Citește și: O femeie de 56 de ani a murit în timp ce aștepta să fie operată! Intervenția nu a mai avut loc din cauză că anestezistul ar fi plecat în timpul serviciului

Femeia nu a mai stat pe gânduri și s-a prezentat la spital, unde a fost diagnosticată cu o inflamație la nivelul sânilor și i-a fost prescris un tratament pe baza de antibiotic.

Din păcate însă, următoarea zi, tânăra s-a prezentat din nou la spital, unde și-a găsit sfârșitul, în urma unor trei stopuri cardio respiratorii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„I s-a prescris o reţetă cu antibiotic cu indicaţii de reevaluare dacă i se schimbă starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Judeţean Sibiu, la aproximativ 24 de ore în stare extrem de gravă, cu fenomene clinice de şoc toxicoseptic şi insuficienţă multiplă de organe. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă, a făcut trei stopuri cardio respiratorii şi din păcate, a fost declarat decesul,” a declarat Cristina Bălău, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Femeia ar fi refuzat să ia tratamentul, din cauză că voia să alăpteze

Potrivit specialiștilor, „furia laptelui” se produce, de cele mai multe ori, în prima săptămână de la naștere. Dacă nu este tratată corespunzător, această inflamație poate provoca infecții sau chiar mastită, care este fatală.

Totuși, este inexplicabilă situația tinerei, în condițiile în care i-a fost prescris tratament cu antibiotic.

Se pare că aceasta ar fi refuzat să îl urmeze, deoarece voia să alăpteze în continuare.

Citește și: Imagini incredibile din interiorul unei maternități din Taiwan, în timpul cutremurului de 7,4 grade. Ce au făcut asistentele pentru a proteja nou-născuții

„Este extrem de puţin probabil ca o mastită să ducă la ameninţarea vieţii. Desigur, orice infecţie bacteriană netratată corespunzător, se poate extinde în întreg organismul.

Însă având in vedere simptomatologia destul de zgomotoasă, respectiv apare inflamaţia la nivelul sănului, angorjare, roşeaţă, frison, febră, mamele se alarmează nu ajung în zona în care să nu fie tratatae corespunzător”, a transmis medicul ginecolog, Vlad Dima, potrivit Observator.

Spitalul a deschis o anchetă în acest caz.