O BACTERIE PERICULOASA a scos medicamentul Fervex de pe piata! VIDEO

O BACTERIE PERICULOASA a scos Fervex de pe piata

Fervex a fost scos de piata, asa ca echipa Stirilor Kanal D a facut un experiment.

Intram intr-o alta farmacie, aceeasi situatie. Dupa cateva momente farmacista isi aduce aminte ca medicamentul cu pricina a fost retras de la vanzare. In Piatra Neamt o situatie si mai hilara. Chiar daca stiu ca produsul este retras de la vanzare, farmacistii le recomanda clientilor sa isi faca stocuri, daca stiu ca raceala le trece mai repede cu acest medicament.

Acest produs farmaceutic nu se mai gaseste la nici una dintre farmaciile din Romania. A fost retras la cererea producatorului.  Piata farmecautica este puternic controlata este o piata etica. La primele semnale de alarama medicamentele se retrag. La sfarsitul lunii mai, compania producatoare a descoperit o bacterie periculoasa in anumite loturi. Testele de laborator au aratat ca este vorba despre Enterococcus faecalis, bacterie care se gaseste in materiile fecale umane si care poate provoca infectii.

Astfel, compania producatoare impreuna cu agentia nationala a medicamentului din Franta au decis retragerea de la comercializare a acestor produse, ca masura de precautie. Acest medicament este recomandat in raceli, viroze si gripe, datorita efectului analgezic si antihistaminic. De asemenea contine vitamina C.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate