Nu mai sunt bani pentru pensiile de luna aceasta! Tocmai acum de sarbatori! Sute de pensionari vor avea de suferit

Banii necesari pentru pentru salariile asistentilor persoanelor cu handicap si indemnizatiile persoanelor cu handicap din Brasov nu ajung pentru luna decembrie.

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a facut un apel public la prefectul judetului Brasov si la parlamentari pentru a interveni astfel incat Ministerul Finantelor sa vireze acesti bani.  

 

Aproape 1.600 de persoane cu dizabilitati grave si insotitorii acestora, din municipiul Brasov, ar putea primi indemnizatii si salarii mai mici in luna decembrie, dupa ce Primaria Brasov a constatat ca nu are in conturi banii necesari pentru acoperirea salariile asistentilor personali si indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati, potrivit Mediafax.

Citeste si: Răsturnare TOTALĂ de situație. Ce se întâmplă cu înmormântarea lui Emi Pian. Decizia luată de familia interlopului - capital.ro

 

„Cei mai afectati sunt beneficiarii. Vorbim de persoane cu dizabilitati. Suntem acum in situatia in care Guvernul nu ne-a alocat toti banii pentru plata persoanelor cu dizabilitati sau a insotitorilor acestora, asa cum prevede legea.(...) Solicit Institutiei Prefectului, care este «Guvernul Romaniei in teritoriu», Ministerului de Finante, prin Directia Generala a Finantelor Publice Brasov si parlamentarilor de Brasov, indiferent de culoarea lor politica, sa isi faca treaba si sa faca demersurile ca Guvernul sa raspunda acestor necesitati. Si asa noi am fost vaduviti de sume consistente la inceputul anului, cand s-a aprobat bugetul de stat”, a spus primarul municipiului Brasov, George Scripcaru.

 

Desi termenul de plata este 15 decembrie, reprezentantii Primariei Brasov spun ca Ministerul Finantelor nu a transmis suma necesara acoperirii salariilor si indemnizatiilor.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies