Nu mai e nicio gluma. NATO isi aduce forte noi si tehnica militara in Romania

Author: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:29

Luptele din Ucraina, dintre separatistii prorusi si trupele de la Kiev, se intetesc, iar numarul mortilor creste!

Scenariul este unul sumbru! Scenariul pare tot mai real, mai ales dupa ce azi-noapte, NATO a decis sa intareasca securitatea Romaniei in aer, pe apa si pe uscat. Masurile vin ca raspuns la criza din Ucraina, care se adanceste de la o zi la alta.

Romania si Polonia vor fi survolate de mai multe avioane. La baza de la Kogalniceanu, NATO a adus deja mai multe trupe, iar Distrugatorul american USS Donald Cook isi

va continua exercitiile militare in Marea Neagra. Intre timp, luptele dintre vecinii ucraineni si compatriotii lor prorusi iau proportii.

Dupa lupte aprige, separatistii i-au capturat pe sefii politiei locale din orasul Kramatorsk. Nimeni nu stie cat mai rezista Ucraina si daca va reusi sa nu se „rupa” de partea estica care „trage” tot mai mult spre Rusia. Pentru a-si atinge scopul, separatistii prorusi sunt gata de orice.

Cei trei morti sunt din

randurile separatistilor si au cazut in regiunea Donetsk, in orasul Mariupol, in timp ce 13 prorusi au fost raniti si alti 63 retinuti. Nimic, insa, nu-i opreste!

Batrani, tineri, femei cu drapelul Rusiei in mana si pancarte pe care au scris „Nu fascismului!”, cu totii vor organizarea unui referendum care sa „rupa” estul tarii de Ucraina.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Nici

amenintarea venita ieri de la Kiev, aceea ca trupele ucrainene sa-i elimine pe insurgenti nu-i sperie pe separatisti, care-si striga  razvratirea in strada.

LIVE UPDATE Ziua 378 de război în Ucraina: NATO crede că orașul Bahmut va fi al rușilor. Rusia ar fi cumpărat armament din Iran

Numai ca preluarea controlului si capturarea vehiculelor militare venite de la Kiev ii entuziasmeaza atat de tare pe separatisti incat ...ii ia valul! Ce credeti ca fac prorusii cu un tanc capturat? Fac drifturi! Militarii insurgenti au fost filmati in timp ce se distrau cu un vehicul blindat.

In timp ce colegii lor se distreaza, altii ii pazesc cu armele in garda.

In timp ce tara vecina „arde”, Rusia nu cedeaza solicitarilor Kievului de a-si retrage trupele de la granita de est cu Ucraina si nici solicitarilor NATO de a anula anexarea Crimeei.

Astazi, la Geneva, urmeaza sa aiba loc o reuniune intre Ucraina, Rusia, SUA si Uniunea Europeana, pentru a se mai incerca o data detensionarea situatiei din aceasta zona.