Nu a mai ramas nimic la locul accidentului aviatic din Apuseni. Avionul a fost taiat bucata cu bucata!

Nu a mai ramas nimic la locul accidentului aviatic din Apuseni. Avionul a fost taiat bucata cu bucata si dus în comuna Horea! Va urma o ancheta.

Peste câteva luni, vom afla, poate, adevarul. Intreaga operatiune de dezmembrare a epavei a durat mai bine de cinci ore. Totul s-a desfasurat sub atenta supraveghere a unor inspectori ai Autoritatii Aeronautice.

Treptat, piese din avion au fost duse cu tractoarele localnicilor de la locul accidentului pana la un drum forestier.
Tot motii au dat o mana de ajutor. S-au chinuit ore bune pe drumurile de munte ca sa aduca resturile avionului in comuna Horea. Oamenii au ajuns in sat tarziu in noapte.

Probele ridicate de la locul accidentului urmeaza sa fie supuse unei expertize. Bucatile aeronavei vor ramane in comuna Horea  pana cand vor putea fi transportate intr-un loc special pentru a fi studiate.

Anchetatorii, împreuna cu jandarmii si politistii, se vor intoarce in zona in care s-a prabusit avionul pentru a vedea daca au mai ramas si alte resturi ale aeronavei. Cine e de vina? Augustin Lazar, procurorul care conduce  ancheta accidentului anunta ca for fi mutli oameni audiati:  „persoanele care au fost la sol si au avut atributii, persoanele care au fost in turnurile de control vor avea atributiile de serviciu verificate inclusiv persoanele care au ajutat la salvare”.

Cat va dura pana vom gasi vinovatii? Destul de mult, afirma procurorii pentru ca e nevoie si de expertiza specialistilor. Cert este ca nici pana acum nu s-a putut stabili cu exactitate care sunt coordonatele locului unde s-a produs accidentul.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate