Nou focar de coronavirus in Romania! Ce au decis sa inchida autoritatile

,
Izoleta
Izoleta

Nou focar de coronavirus in Romania: este afectat spitalul judetean Galati.


In articol:

Nou focar de coronavirus in Romania la spitalul judetean Galati, unde s-au inregistrat in ultimele 24 de ore 10 noi cazuri de infectare in randul cadrelor medicale.

Potrivit Viata Libera doua dintre cele mai afectate sectii, cea de Chirurgie Generala 2 si Cardiologie au fost inchise. Pacientii care sunt internati vor fi testati, iar cei carora testul le iese negativ si care nu au urgenta vor fi trimisi acasa.

Citeste si: Marcel Vela, primul mesaj despre inchiderea litoralului: ”Oamenii vor înţelege”

Nou focar de coronavirus in Romania: masuri luate de autoritatile de la Galati

Izoleta
Izoleta

Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a anuntat inceperea unei anchete epidemiologice pentru a stabili cine a fost in contact cu cadrele medicale infectate.

Va fi testat tot personalul medical al spitalului, dar si pacientii, iar cei care vor fi gasiti pozitiv vor fi transferati in spitalele suport. De asemenea, se va realiza o dezinfectie la nivelul sectiilor afectate.

Citeste si: Adio vacante in Bulgaria? Anuntul de ultima ora facut de autoritati

Anuntul facut de DSP Galati

Izoleta
Izoleta

"Vorbim de un focar la Spitalul Judetean. Sunt doua sectii, intr-una sunt cinci cadre si in alta sunt trei cadre. In momentul de fata, ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare, tot personalul medico-sanitar si de ingrijire, alaturi de pacienti, intra in testare. Cei pozitivi vor fi transferati in spitalele-suport.

"In continuare, pacientii care se afla in cele doua sectii vor fi din nou testati, se va efectua dezinfectie terminala, sectiile se vor inchide pe perioada dezinfectiei, iar contactii vor fi monitorizati prin medicii de familie", a declarat, pentru ziarul Viata Libera, Liliana Iordachescu, purtatorul de cuvânt al DSP Galati.

Citeste si: Ludovic Orban, mesaj tranșant pentru românii care își petrec vacanțele în străinătate: „Avem deficit pe turism!”

 

Citește și:

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!

Calendar ortodox, 27 august 2020. Ce mare Sfant este praznuit astazi!

Calendar ortodox, marti, 25 august. Sarbatoare importanta pentru toti romanii. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism

Ce varsta are Bogdan Jianu, logodnicul Catalinei Ponor! Diferenta dintre ei este foarte mare


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies