Noi revolte după un accident de tren din Atena!

Author: Bogdan Frațilă

În marja demonstrațiilor împotriva deficiențelor de siguranță de pe căile ferate grecești, au avut loc din nou ciocniri violente la Atena!

Sursa: Captură YouTube

În marja demonstrațiilor împotriva deficiențelor de siguranță de pe căile ferate grecești, au avut loc din nou ciocniri violente la Atena!

În marja demonstrațiilor împotriva deficiențelor de siguranță de pe căile ferate grecești, au avut loc din nou ciocniri violente la Atena.

Demonstranții au aruncat dispozitive incendiare. Poliția a folosit gaze lacrimogene și grenade asurzitoare. după gravul accident feroviar din Grecia, au izbucnit revolte în timpul demonstrațiilor din Atena. Potrivit agenției de presă AFP, un grup de manifestanți a aruncat cu dispozitive incendiare în poliție. Poliția a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante. De asemenea, unii demonstranți au dat foc la coșuri de gunoi și au aruncat cocktailuri Molotov. Potrivit agenției de presă dpa, aproximativ 100 de autonomiști
au participat la proteste. Potrivit poliției, aproximativ 12.000 de persoane au luat parte la mitingul de protest din piața centrală Syntagma, în fața Parlamentului.

Revolte încă de vineri

Încă de vineri, la Atena au avut loc ciocniri între manifestanți și poliție. Mii de manifestanți ieșiseră inițial în stradă în mod pașnic. Apoi, revoltați cu cagule au aruncat cu artificii și pietre, după cum a relatat radioul

de stat. Poliția a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante, la fel ca și astăzi. marți, a avut loc cel mai grav accident feroviar din istoria țării. Un tren interurban care transporta aproximativ 350 de persoane și un tren de marfă care venea din sens opus s-au ciocnit frontal, provocând moartea a 57 de persoane. Au existat numeroși răniți. De atunci, au avut loc zilnic proteste în toată țara. Lucrătorii feroviari opresc, pe rând, lucrul pentru
a atrage atenția asupra deficiențelor de siguranță. Ei îi acuză pe politicieni că au ignorat timp de ani de zile cererile de îmbunătățiri tehnice. liderul sindical Kostas Genidounias a criticat: "Nimic nu funcționează. Totul trebuie făcut manual- pe întreaga linie Atena-Salonic". Nu există sisteme de semnalizare funcționale, a spus Genidounias.

Ciocniri între poliție și manifestanți au izbucnit în Grecia după un grav accident feroviar soldat cu numeroși morți. După mitinguri de protest inițial pașnice în Atena și în orașul Larisa din centrul Greciei, vineri seara, revoltători cu cagule au aruncat cu artificii și pietre în poliție, a relatat radioul de stat.

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

Mitsotakis își cere scuze pe Facebook

Guvernul premierului Kyriakos Mitsotakis dă vina pe eroarea umană pentru accident. Dar acest lucru nu ar trebui să distragă atenția de la responsabilitatea pentru un sistem feroviar aflat în dificultate, a scris șeful guvernului pe Facebook. "În calitate de prim-ministru, datorez scuze tuturor, dar mai ales rudelor victimelor- atât personal, cât și în numele tuturor celor care au guvernat țara timp de ani de zile." În postarea sa, Mitsotakis a promis repararea sistemului de control electronic și o comisie specială privind eșecurile din ultimii 20 de ani, precum și trenuri noi. Ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, a demisionat deja. în centrul atenției se află un șef de gară. Acesta ar fi trimis trenul de pasageri pe căi greșite. Potrivit presei, bărbatul, care urma să fie interogat din nou în cursul zilei de duminică, nu ar fi trebuit să fie instruit în primul rând din cauza vârstei sale și era suprasolicitat. Timp de câteva minute înainte de coliziune, trenurile au alergat nestingherite unul spre celălalt. Bărbatul de 59 de ani se află în arest, fiind acuzat, printre altele, de omor prin imprudență și vătămare corporală din neglijență.

Horoscop chinezesc miercuri, 29 martie 2023: Zodiile a căror ambiție nu cunoaște limite. Sunt de neoprit în ziua Câinelui de Foc

Citește și: Rusia ar putea rămâne fără bani în 2024, susține un oligarh!

Citește și: Turcia si Ungaria blochează extinderea NATO, lasand o imagine negativa

Citește și: Peste 1200 de Eleve otravite in Iran! Protestele se agraveaza din nou

 

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?