Noi RESTRICTII impuse de autoritatile germane pentru persoanele care vin din Romania!

,
Germania a impus noi reguli de calatorie
Autoritatile germane au inclus Romania pe lista tarilor cu risc mare de infectare cu noul coronavirus

Toate persoanele care ajung in Germania, venind din Romania vor intra in carantina.


In articol:

Autoritatile germane au decis includerea Romaniei, cu intreg teritoriul national, pe lista „zonelor de risc“, renuntandu-se astfel la diferentierea statutului de risc pentru fiecare judet in parte, asa cum s-a intamplat pana acum.

Germania a inclus Romania pe lista tarile cu risc

Recent Germania a declarat intreaga Romanie, dar si alte state precum Georgia, Iordania si Tunisia, drept regiuni cu risc de coronavirus, ceea presupune ca toate persoanele care vin din aceste tari vor fi nevoite sa intre in carantina pana la efectuarea unui test negativ de COVID-19.

Germania a impus noi reguli de calatorie
Germania a impus noi reguli de calatorie pentru persoanele care vin din Romania

Conform Reuters, pe langa tarile mentionate mai sus, au mai fost adaugate si pe lista de carantina, inclusiv Olanda, Bulgaria, Croatia, Lituania, Slovacia, Slovenia si Ungaria.
Pe de alta parte, insula franceza Corsica a fost eliminata de pe lista.
Autoritatile germane au declarat ca regiunile sunt riscante atunci cand numarul infectiilor cu noul coronavirus depaseste 50 la 100.000 de locuitori, pe parcursul a sapte zile.

"Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să se deplaseze – cât mai direct, cu minimizarea contactelor – și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire

(termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de auto-izolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei.

Regulile generale de conduita, restrictiile si masurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale la următorul link:

https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198

De asemenea, persoanele care vin din zonele de risc trebuie sa completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form și să îl transmită Autorităților locale de Sănătate în termen de o zi de

la sosire, astfel încât acestea să fie informate și să monitorizeze respectarea carantinei. Varianta în limba română a acestui formular poate fi regăsită la următorul link:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Aussteigekarten-COVID_RO.pdf?__blob=publicationFile

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum se gătește corect spanacul. Este mandatoriu să urmezi pașii aceștia

Selecţionerul Danemarcei A DEZVĂLUIT ce le-a spus colegilor, de pe patul de spital, Christian Eriksen

Câți bani a pierdut Culiță Sterp după ce a abandonat Survivor România. Ce nu a spus Faimosul despre competiție

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Ce mare sfântă este sărbătorită în această zi?

Marele secret al merelor caramelizate. Cum le faci perfecte, la fel ca acești bucătari

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies