Noi detalii în procesul de șpagă al Lidiei Buble! Decizia procurorilor în legătură cu controlul judiciar și cu mita

Author: Lavinia Medrea

Noi detalii în procesul de șpagă al Lidiei Buble! Decizia procurorilor în legătură cu controlul judiciar și cu mita

Sursa: Instagram Lidia Buble

Polițiștii de la Brigada Rutieră care au luat mită de la Lidia Buble au fost obligați de instanță să înapoieze banii exact așa cum i-au împărțit: fiecare câte o jumătate din sumă.

Magistrații refuză să ridice controlul judiciar împotriva celor doi polițiști rutieri, care au luat mită de la Lidia Buble.

Decizia instanţei legată de şpaga dată de Lidia Buble celor doi polițiști

În noaptea de 14 spre 15 ianuarie, Lidia Buble a fost oprită de un echipaj al Poliției Rutiere, aproape de apartamentul ei din București.

Cântăreața nu avea asupra ei documentele necesare şi nici declarația pe propria răspundere, care era, pe atunci, obligatorie, din cauza pandemiei de COVID-19. Date fiind lipsurile vedetei, unul dintre polițiști i-a dat de înțeles că amenda este mare, dar că totul se poate rezolva în alte condiții. Pentru că nu avea numerar la ea, cei doi agenți de la Rutieră au condus-o pe Lidia Buble până acasă, de unde aceasta și-a luat cardul și de acolo până la un bancomat, de unde a extras 900 de lei.

Citeste si: ”Simt că am închis un capitol” Lidia Buble, confesiuni emoționante despre schimbările din viața ei și primul copil

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Poliţiştii au intrat pe fir după ce Lidia Buble i-a povestit ce a pățit unui prieten la telefon, prieten care, fără să știe, era urmărit de DIICOT într-un dosar legat de siguranța națională.

Cei doi agenți de poliție au fost deja trimiși în judecată pentru corupție, iar magistrații au hotărât, în martie, să pună sechestru pe conturile celor, pentru sumele de 450 de lei fiecare. De asemenea, instanța a refuzat cererea polițiștilor de ridicare a controlului judiciar.

Dan Saltelechi, vicepreședinte Sindicat Europol, a vorbit despre cazul Lidiei Buble și a explicat că riscă o pedeapsă cu închisoarea de la doi până la șapte ani.

Din fericire, acesta a mai spus că artista ar putea avea parte și de închisoare cu suspendare.

Citeste si: Prima reacție a Lidiei Buble după mesajele de condoleanțe apărute pe paginele sale de socializare. Artista a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt

„Vorbim de infracțiunea de dare de mită, iar în acest context persoana implicată riscă o pedeapsă a închisorii de la 2 până la 7 ani, cuantum maxim.

Bineînțeles că pot fi până la urmă niște circumstanțe atenuante, în funcție de ce rezultă în cadrul judecății, și ar putea să beneficieze inclusiv de o pedeapsă a închisorii cu suspendare, însă legal ne raportăm la astfel de condiții, atât cei ce au primit mită, cât și cei care au oferit mită, ar trebui să suporte aceleași consecințe în mod egal”, a explicat Dan Saltelechi.