NOI DECIZII, anuntate in urma cu putin timp! Incepand cu 1 iunie! Cand se deschid mall-urile

Raed Arafat a anunțat că este pregătit un set de noi măsuri de relaxare, care ar urma să intre în vigoare începând cu 1 sau 2 iunie.

Asta, însă, în condițiile în care nu va fi înregistrată o creștere necontrolabilă a cazurilor de COVID-19. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit și despre deschiderea mall-urilor, un moment așteptat de mulți români.

Citeste si: Ultima ora! Anunt oficial: ce se intampla cu scolile din toamna. Cum se vor sustine cursurile

Dacă lucrurile continuă să meargă bine, un nou val de măsuri de relaxare va fi implementat în perioada 1-2 iunie, a anunțat Raed Arafat. Puțin probabil, însă, ca mall-urile să fie redeschise la acest prag de relaxare. Decizia finală va fi luată în urma consultărilor cu specialiști.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru români: Un al doilea val al infectărilor cu COVID-19 va veni în iarnă

„Numărul cazurilor este stabil - per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situaţia nu este perfect rezolvată”, a spus Arafat. 

Tot dacă situația va continua să fie sub control, după relaxarea de la 1 iunie va mai veni încă o etapă, pe 15 iunie. Până pe această dată, toate lucrurile esențiale care îi apropie pe români de o viață normală ar urma să fie rezolvate. Anumite măsuri, care vizează factorii de risc, vor rămâne în vigoare.

Citeste si: Survivor Romania castigator. Desemnarea marelui castigator are loc sambata, 30 mai

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate