NINSORILE incep de LUNI! Vezi zonele aflate sub COD GALBEN

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat, vineri, ca incepand de luni vor exista conditii pentru ninsori si ca este posibil sa fie emis un cod galben, care ar urma sa vizeze mai intai nordul, centrul si vestul tarii, iar apoi Oltenia si restul zonei de sud.

Sandu a explicat, la sedinta Comitetului de Urgenta care s-a desfasurat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ca ploile asteptate incepand de luni in nordul, centrul si vestul tarii se vor transforma in ninsori, odata cu racirea vremii.

Pentru luni seara, ninsorile sunt asteptate si in Oltenia, iar marti si miercuri, in restul zonei de sud a tarii. Directorul ANM a spus, in acest context, ca nu este exclus ca luni, in prima parte a zilei, sa fie emis un cod galben de ninsori.

Referitor la racirea vremii, meteorologii se asteapta ca in Bucuresti, de pilda, temperatura minima sa coboare joi pana la -5 grade, in timp de in depresiuni va fi si mai rece, respectiv -10 grade.

Informatii mai precise despre evolutia vremii in saptamana viitoare vor fi incluse de ANM intr-o informare ce va fi emisa duminica, a mai spus Ion Sandu.

Tot la sedinta de vineri, la care au mai participat, printre altii, secretarii de stat Catalin Chiper din MAI si Raed Arafat din Ministerul Sanatatii, s-a discutat, printre altele, despre asigurarea stocurilor de combustibil si material antiderapant, precum si despre comunicarea rapida si eficienta in vederea interventiilor, inclusiv de natura medicala, in zone greu accesibile.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies