Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre pensiile românilor: „Urmează să fie adoptate măsuri pentru corectarea disfuncţiilor şi a inechităţilor”

,

Nicolae Ciucă a vorbit despre reforma sistemului de pensii, precum şi despre îmbunătăţirea accesului la educaţie şi formare, care pot contribui la redresarea economică şi la creşterea nivelului de trai în România.


In articol:

Vineri, 28 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, cu ocazia lansării studiului "Economic Survey of Romania".

Citeste si: Când se vor majora pensiile românilor cu 40%? Marius Budăi a făcut anunțul așteptat de toți pensionarii

Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre pensiile românilor

Nicolae Ciucă a declarat că România a convocat Comitetul Inter-Ministerial pentru admiterea în OCDE care a avizat, în şedinţa din 26 ianuarie, asumarea ataşamentului României la principiile, valorile şi standardele organizaţiei, aşa cum sunt întărite şi dezvoltate în cele două documente ale OCDE, în cadrul reuniunii Consiliului OCDE de la nivel ministerial (Paris, octombrie 2021) – “DECLARAŢIA PRIVIND VIZIUNEA OCDE” şi “DECLARAŢIA MINISTERIALĂ A CONSILIULUI DIN 2021″, potrivit News.ro.

Citeste si: Cum verifici dacă a fost aplicată compensarea pentru factura la curent. Detaliul la care trebuie să fii atent

„Valorile şi principiile din aceste două documente vin în întâmpinarea solicitărilor pe care le regăsim în scrisoarea dumneavoastră, domnule Secretar General. De altfel, la acest moment, România este aderentă la 6 din cele 8 standarde esenţiale pentru aderare: Declaraţia privind Investiţiile; Principiile Guvernării Corporatiste; Principiile pentru Elaborarea Politicilor Internetului; Recomandarea Bunelor Practici în Statistică; Cadrul Inclusiv al BEPS – Erodarea Bazei şi Schimbarea Profitului; Forumul Global al Transparenţei şi Schimbului de Informaţie”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre pensiile românilor. „România se află în plin proces de reformă”

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că „în cadrul prezentului studiu, au fost efectuate analize privind lipsa de corelare corespunzătoare între necesităţile de pe piaţa forţei de muncă şi competenţe, aspecte referitoare la munca informală, prevenirea abandonului şcolar, îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi a formării profesionale, promovarea competenţelor digitale în educaţia primară.

„Autorităţile române sunt conştiente de necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor pe piaţa muncii. Sunt necesare eforturi suplimentare pentru a creşte participarea tinerilor, pentru a proteja categoriile vulnerabile, în special în comunităţile marginalizate, pentru a sprijini programele de formare”, a transmis premierul, arătând că, ”în contextul pandemic actual, Guvernul României a adoptat o serie de măsuri inovative, în acord cu evoluţia situaţiei înregistrate la nivel naţional şi cu necesităţile pieţei muncii, cu scopul de a menţine locurile de muncă din sectoarele economice afectate şi a preveni creşterea şomajului.

În ceea ce priveşte sistemul de pensii, România se află în plin proces de reformă, fiind evaluată legislaţia şi urmând a fi adoptate măsuri legislative de natură să asigure sustenabilitatea şi predictibilitatea sistemului public de pensii pe termen mediu şi lung, corectarea disfuncţiilor şi a inechităţilor dintre diferite categorii de beneficiari, întărirea principiilor contributivităţii, solidarităţii sociale şi egalităţii”, a mai arătat şeful Executivului, conform sursei citate.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Şofer mort într-un accident cu impact devastator în Neamţ. Ce au surprins camerele de supraveghere VIDEO

Calendar creștin ortodox luni, 16 mai 2022. Mai mulți sfinți, sărbătoriți astăzi. Rugăciunea de astăzi

Ciolacu susține că în România nu este criză alimentară: 'Inflaţia şi scumpirile au fost şi din cauza lanţului de aprovizionare'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin ortodox duminică, 15 mai 2022. Doi sfinți, sărbătoriți. Rugăciunea de azi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies