Nicolae Ciucă: Am cerut NATO să monitorizeze atent situația de la Marea Neagră

Author: Diana Tilă

Nicolae Ciucă a cerut Alianței Nord Atlantice (NATO) să fie cu ochii pe Marea Neagră. Care este, de fapt, motivul?

Miercuri, 26 octombrie, Nicolae Ciucă a avut o conferință de presă comună cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltenberg. 

Astfel, prim-ministru a cerut Alianței Nord Atlantice (NATO) să fie cu ochii pe Marea Neagră, invocând impredictibilitatea comportamentului Federației Ruse. 

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă va prelua interimar funcția de ministru al Apărării Naționale, după demisia lui Dîncu

Nicolae Ciucă: Am cerut NATO să monitorizeze atent situația de la Marea Neagră

Nicolae Ciucă a transmis că au exista discuții cu Jens Stoltenberg și pe tema amenințărilor și problemelor de securitate care există în această regiune. Mai mult, acesta susține că securitatea în această zonă continuă să fie afectată. 

„Securitatea în regiune continuă să fie afectată de războiul ilegal de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei. Am exprimat îngrijorarea cu privire la efectele pe care comportamentul agresiv și iresponsabil al Rusiei le pot avea pentru securitatea euro-atlantică și stabilitatea globală pe termen lung. Având în vedere dinamica ridicată a acestor evoluții, cât și impredictibilitatea comportamentului Rusiei, am cerut NATO să monitorizeze atent situația de la Marea Neagră”, a declarat Nicolae Ciucă.

Șeful Guvernului mai spune că este nevoie de o consolidare fermă și durabilă și pe flancul estic și în țara noastră.

„Crearea grupului de luptă condus de Franța, la care contribuie soldați din Olanda și Belgia, reprezintă materializarea acestei decizii și a unității care caracterizează alianța noastră ”, a mai spus premierul.

NATO este pregătită să apere România

De asemenea, secretarul general Jens Stoltenberg a anunțat că Alianța Nord Atlantică (NATO) este pregătită să apere atât România, cât și Marea Neagră.

Citeste si: Premierul Ciucă, declarații de ultimă oră despre majorarea pensiilor: „Procentul poate să fie de 15% sau…”

Cine beneficiază de a 13-a pensie în 2023. Câți bani în plus și ce ajutoare financiare se acordă pensionarilor?

„Luna următoare, în București, va avea loc o întâlnire NATO. Președintele Putin răspunde cu atacuri tot mai puternice asupra Ucrainei și asupra civililor. Aveți una dintre cele mai importante regiuni NATO. Luna următoare, în București, va avea loc o întâlnire NATO. Am văzut că Rusia a acuzat Ucraina că se pregătește să folosească atacuri cu bomba murdară.

E absurd. Aliații răspund și spun că Rusia folosește astfel de informații ca un pretext.

În fiecare săptămână, forțele Ucrainene resping atacurile. Continuăm și noi să ne protejăm alianța de la Marea Neagră până la Marea Baltică. Mesaj clar – NATO este pregătită să apere România și Marea Neagră. Războiul Rusiei a transformat părți din Marea Neagră într-un câmp luptă. Au fost lansate rachete. Forțele ruse au blocat ucrainenii în porturi și au cauzat o criză alimentară.

Vă mulțumesc pentru contribuția țării dumneavoastră la NATO și aștept cu nerăbdare să ne revedem la București în câteva săptămâni .”, a spus șeful NATO.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies