Nicaragua, ALERTA GALBENA SI EVACUARI in jurul vulcanului San Cristobal

,

Autoritatile din Nicaragua au declarat miercuri cod galben de alerta si au decis evacuarea preventiva a 300 de familii, circa 1.500 de persoane, din jurul vulcanului San Cristobal, dupa ce acesta a inceput sa dea semne de activitate.

Potrivit Agerpres, 200 dintre familiile care traiesc la poalele vulcanului refuza in continuare sa plece. "Nu ne este teama, ne-am obisnuit", a declarat Maria Pereira, o localnica. "Am reactivat alerta galbena in Chinandega, dupa ce vulcanul, situat la 135 de kilometri de capitala Managua, a reinceput sa dea semne de activitate marti seara", a explicat Guillermo Gonzalez, directorul serviciilor de prevenire a dezastrelor.

Activitatea seismica a vulcanului a crescut semnificativ miercuri, cu "explozii si expulzii de gaze, cenusa si nisip ", a declarat intr-un comunicat Institutul Nicaraguan de Studii Terestre. Prima Doamna si purtatoarea de cuvant a guvernului, Rosario Murillo, a explicat ca autoritatile au cerut evacuarea preventiva a 300 de familii care locuiau in jurul vulcanului, deoarece "situatia vulcanului este instabila".

 

Citește și:

Cele mai mari 5 aeroporturi din Europa ca dimensiuni și trafic

Cand va fi lansat noul telefon iPhone 12 si ce pret va avea acesta

Alerta de tsunami dupa un cutremur de 7,5 grade. Un spital de covid a fost evacuat

Oras inchis din nou din cauza coronavirus: s-a interzis ca locuitorii sa iasa in afara lui. Autoritatile sunt in alerta

Ce a marturisit Bill Gates, la 5 ani dupa ce a prevestit pandemia de coronavirus


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies