Negresa rapida
Ingrediente
250 g unt
200g ciocolata neagra (70% cacao)
75 g visine uscate (optional)
50g nuci taiate
80g cacao cernuta
65 g faina cernuta
1 lingurita praf de copt
360g zahar tos
4 oua
Coaja de la o portocala (optional)
250 ml creme fraîche (optional)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180C.
Puneti hartie de pergament intr-o tava patrata, de 24 cm.
Intr-un castron mare, topiti ciocolata si untul, la bain-marie, amestecand pana au o consistenta fina si omogena. In acest moment, adaugati visinele si nucile, daca doriti.
Intr-un castron separat, amestecati cacaoa, faina, praful de copt si zaharul, dupa care puneti acest amestec peste cel de ciocolata. Puneti si ouale si amestecati pana se omogenizeaza.
Turnati amestecul in tava si dati la cuptor aproximativ 25 min.
Nu trebuie sa le uscati prea tare, asa ca daca le intepati cu sconitoarea, nu trebuie neaparat sa fie curata cand o scoateti.
Negresa trebuie sa fie facuta pe margine, dar moale la interior.
Lasati-o sa se raceasca in tava, dupa care puteti sa o taiati in forma dorita si aranja pe un platou.
Ingrediente
250 g unt
200 g ciocolata neagra (70% cacao)
75 g visine uscate (optional)
50 g nuci taiate
80 g cacao cernuta
65 g faina cernuta
1 lingurita praf de
copt
360 g zahar tos
4 oua
Coaja de la o portocala (optional)
250 ml creme fraîche (optional)
Mod de preparare Preincalziti cuptorul la 180C.
Puneti hartie de pergament intr-o tava patrata, de 24 cm.
Intr-un castron mare, topiti ciocolata si untul, la bain-marie, amestecand pana au o consistenta fina si omogena.
In acest moment, adaugati visinele si nucile, daca doriti.
Intr-un castron separat, amestecati cacaoa, faina, praful de copt si zaharul, dupa care puneti acest amestec peste cel de ciocolata. Puneti si ouale si amestecati pana se omogenizeaza.
Turnati amestecul in tava si dati la cuptor aproximativ 25 min. Nu trebuie sa le uscati prea tare, asa ca daca le intepati cu sconitoarea, nu trebuie neaparat sa fie curata cand o scoateti.
Negresa trebuie sa fie facuta pe margine, dar moale la interior.
Lasati-o sa se raceasca in tava, dupa care puteti sa o taiati in forma dorita si aranja pe un platou.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”