N-ai mai vazut asa ceva! Pare un vierme urias ce devoreaza un fruct exotic, nu-i asa? Uite ce tine de fapt barbatul in mana! Probabil ai mancat si tu, dar nu ai stiut cum se obtine!

Milioane de oameni mananca aceste fruncte in fiecare zi, dar nu au habar cum arata inainte de a fi procesate.

In imagine, este fructul din care se obtin nucile de caju, printre cele mai delicioase din lume. Insa putini stiu cum arata ele in stare naturala, pentru ca nu se vand niciodata neprocesate. De ce? Pot fi letale pentru cei care nu stiu sa le manevreze.

Planta de caju este inrudita cu iedera otravitoare (Toxicodendron radicans), o planta care irita pielea si provoaca alergii prin simpla atingere. Ca si varul indepartat, planta de caju are un astfel de mecanism de aparare: exista un strat uleios, toxic, intre fruct si samanta iar inghitirea acestuia poate omora un om.

Semintele de caju sunt indepartate de fruct imediat dupa culegere, de oameni care stiu sa faca asta, indepartand astfel orice pericol inainte ca semintele sa fie expediate catre supermarketuri din intreaga lume!

"Un prieten mi-a dat un fruct de caju si am facut prostia sa musc samanta, care creste in exterior, ca s-o indepartez de fruct. Sucul din interior mi-a ars buza, 3 saptamani a durat pana m-am vindecat. Bine ca nu mi-a sarit un ochi", a scris un utilizator in comentariile unui videoclip de pe YouTube.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate